ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γκαλερί Κ παρουσιάζει την εικαστικό Μιράντα Πισσαρίδη στην Κύπρο

Το εικαστικό της έργο είναι μεταφορικό και γεμάτο αλληγορίες, με έντονα εκρηκτικά χρώματα

Newsroom K

Η Γκαλερί K παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μιράντας Πισσαρίδη που είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Μιράντας Πισσαρίδη στην Κύπρο. Η νεαρή εικαστικός ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Η έκθεση θα περιλαμβάνει μια σειρά από πίνακες, taxidermy, και γλυπτά.

Ενσωματώνοντας διάφορα υλικά η Πισσαρίδη δημιουργεί δυναμικές, εντυπωσιακές δομές και επιφάνειες. Το χρώμα της είναι εκρηκτικό, γεμάτο ένταση. Το εικαστικό της έργο είναι μεταφορικό και γεμάτο αλληγορίες. Οι τρισδιάστατες δομές που δημιουργεί στον καμβά μοιάζουν να σπρώχνουν τα όρια του πίνακα έξω από την εικαστική επιφάνεια. Η Πισσαρίδη δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες που σχετίζονται με το μέσο, προσπαθώντας έτσι να εξερευνήσει τη σχέση μεταξύ ζωγραφικής και γλυπτικής.

Οι αντιθέσεις είναι έντονες στην υφή και στη σύνθεση. Στο έργο της εικαστικού, η επιφάνεια μοιάζει υγρή ενώ είναι στεγνή. Το σκληρό γίνεται μαλακό και το μαλακό γίνεται σκληρό. Η Πισσαρίδη ερευνά τη σχέση ανάμεσα στην επιθυμία και την απώθηση. Αυτή η εικαστική έρευνα έχει αναφορές στο φιλοσοφικό έργο του Jean-Paul Sartre και την έννοια της αντίστασης στο πειρασμό. Στο έργο της η Μιράντα Πισσαρίδη η συγκεκριμένη υπαρξιακή έννοια εμπεριέχεται στην ανάγλυφη μορφή του έργου που καλεί το θεατή να το αγγίξει ενώ το περιβάλλον της γκαλερί αντιστέκεται σε μια τέτοια συνεύρεση έργου-θεατή. «Το έργο μου έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια σφαιρική εμπειρία για το θεατή και όχι απλά μια οπτική, υποκειμενική θέαση. Θέλω να φέρω μαζί κομμάτια από τον άνθρωπο, τη ζωή, το συναίσθημα, την ύλη που να οδηγούν σε ένα είδος έκρηξης: μια μαύρη τρύπα απορίας, επιθυμίας, πόθου και αποσύνθεσης,» σημειώνει η εικαστικός.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από την 21η Οκτωβρίου μέχρι την 21η Νοεμβρίου, 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. από την κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Η έκθεση συνοδεύεται από έγχρωμο κατάλογο.
Η εικαστικός
Η Μιράντα Πισσαρίδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Slade School of Fine Art αφού πρώτα πήρε το Foundation Diploma στις Καλές Τέχνες από το St. Martins (Λονδίνο). Έκανε τη πρώτη της ατομική έκθεση In Transit στη Γκαλερί Weissraum στο Κιότο (Ιαπωνία) το 2015. Τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε με το ArtSlant ShowcaseWinner Award. Έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες εκθέσεις στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βραζιλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιερουσαλήμ. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Πού/πότε
Γκαλερί Κ, Ευρου 14, Στρόβολος, 2003, Λευκωσία. Τηλ. 22341122/3, Φαξ. 22341124
Ανοικτά Δευτέρα - Παρασκευή 9:30 - 1:00 & 3:30 - 7:00, Σάββατο 9:30 - 1:00

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τερματισμό του εμπάργκο όπλων για την Κύπρο

«Το συνδρομο των αμερικανων, Μακαρίου - Ρωσσιδη: να ψηφίζει η Κύπρος στον ΟΗΕ ότι ψήφιζε και η Κούβα, ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:19

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα τα έργα συνοδεύονται πάντοτε με πιστοποιητικά γνησιότητας.

Art Deal by Kapatays

Για 10η συνεχή χρονιά οι λάτρεις της τέχνης και όχι μόνο, θα έχουνε και πάλι την ευκαιρία για μόνο τρεις ημέρες να επενδύσουν ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ