ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Horst Weierstall: Από το Σημείο στην Πράξη

O Weierstall είχε ως βάση του την Κύπρο από το 1981 μέχρι το 2008

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα παρουσιάζει την προσωρινή έκθεση Horst Weierstall «Από το Σημείο στην Πράξη». Η έκθεση δεν αποτελεί μια χρονολογική ή αναδρομική κατατόπιση στην εξέλιξη του έργου του, μάλλον, αντιπαραθέτει διαφορετικές φάσεις της δουλειάς του, σειρές έργων του, μέσα και μεθόδους. Ο Weierstall χρησιμοποίησε ως μέσο έκφρασης του το ίδιο του το σώμα, κολλάζ από εφήμερα και υφιστάμενα υλικά, τη ζωγραφική και το σχέδιο.
Ενώ ο Weierstall είχε ως βάση του την Κύπρο από το 1981 μέχρι το 2008, το έργο του επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συχνές παραμονές του στην Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο.

Ο καλλιτέχνης ήταν από τους πρώτους που σύστησαν στο κυπριακό κοινό τη μορφή τέχνης Performance Art γύρω στο 1980. Επιλεγμένες σόλο πράξεις, όπως ο ίδιος τις αποκαλεί, εννοώντας τις παραστατικές του δράσεις, από το παρελθόν, θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης. 

Σε οπτικό δοκίμιο που συνοδεύει την έκθεση εντοπίζει κανείς αποσπάσματα από διάφορες λογοτεχνικές πηγές, οι οποίες ενέπνευσαν τον εικαστικό κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Τα αποσπάσματα παρατίθενται όπως ακριβώς αναγράφονται στις σημειώσεις του καλλιτέχνη, παράλληλα με κριτικές από διάφορους συνεργάτες του. Στόχος του δοκιμίου των εκδόσεων Moufflon είναι να παρέχει στον αναγνώστη ελεύθερο πεδίο για ερμηνεία και την αίσθηση συμμετοχής στην αποκωδικοποίηση των θεμάτων και των αφηρημένων ιδεών που αναπτύσσονται στα έργα του.

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ. θα λάβει χώρα στην έκθεση συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των Horst Weierstall και Κλίτσα Αντωνίου, Χάρη Πελλαπαϊσιώτη, Βίκυ Περικλέους, Martin Meason και Hourig Torossian.


Εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στις 8:00 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Πότε/πού: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00
Τετάρτη: 10:00 – 13:00 & 15:00 – 19:00
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστό
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00

Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα
Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου Γ' 27 (Πεντάδρομος)
1020 Καϊμακλί, Λευκωσία
Τ. +357 22 456 098 info@zampelasart.com.cy

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ