ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η επέλαση των Σκύλων»: Έκθεση της Έφης Σπύρου

Οι αποκλεισμοί και η δυσανεξία της σύγχρονης κοινωνίας μέσα από τα μάτια της εικαστικού

Δελτίο Τύπου

Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος συνεχίζεται η πρώτη ατομική έκθεση της Έφης Σπύρου στην Κύπρο. Στη σειρά έργων που παρουσιάζονται, με κεντρικό άξονα τη φωτογραφική ενότητα Still Dogs, η Σπύρου σχολιάζει, μέσα από ένα προσωπικό ποιητικό εικαστικό ιδίωμα, τους αποκλεισμούς και την δυσανεξία της σύγχρονης κοινωνίας και κατ’ επέκταση του σύγχρονου πολιτισμού. Η Σπύρου διαπραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τους όρους διεξαγωγής, παρουσίασης και προώθησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, καθώς και της εξέλιξης της καλλιτεχνικής εργασίας, σε μία εποχή έκτακτης ανάγκης και διαρκούς διακινδύνευσης.

Σώματα σε επέλαση

EXOTIC NOT EXHAUSTED. «Εξωτικό» όχι εξαντλημένο, κάθε δυναμικό τόρσο της Έφης Σπύρου αντιτάσσεται ως πραγματικότητα και εικόνα στην εύθραυστη επισφάλεια που προτάσσεται ως νέα κανονικότητα της σύγχρονης εποχής. 

Still Dogs, κατ’ επανάληψη φωτογραφικές επιφάνειες, στις οποίες το σώμα της ίδιας της καλλιτέχνιδας –στιβαρό, αποστασιοποιημένο– υποδέχεται μία σειρά από αμφίσημες φράσεις ως αιχμηρά διφορούμενα σχόλια για τη δυσχερή συνθήκη της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά και ειδικότερα της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής, για τις ευκαιρίες και τους αποκλεισμούς της. Η ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Χάρις Κανελλοπούλου γράφει: […] Αναγνωρίζοντας […] την ύπαρξη ενός μέλλοντος που εξαρτάται πολύ περισσότερο από ραγδαίες αλλαγές περιστάσεων και άγνωστες συνθήκες– η Σπύρου φέρει στο προσκήνιο της συζήτησης μία θέση ταυτόχρονης «άμυνας» κι «επίθεσης», μιλώντας για τη διαρκώς ανανεούμενη και πολυεπίπεδη ταυτότητα που απαιτείται για τον σύγχρονο καλλιτέχνη (όπως άλλωστε και για κάθε σύγχρονο άνθρωπο).

 

Πληροφορίες:

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Κρήτης 11, Λευκωσία. Πληροφορίες τηλέφωνο: 22766117, info@diatopos.com, daphne@diatopos.com. Διάρκεια έως 20 Δεκεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00 - 20:00, Σάββατο : 11:00 - 13:00

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ