ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο θάνατος του Γιάννη Κουνέλλη είναι απώλεια και για το Πάφος2017

Ο σπουδαίος εικαστικός είχε αναλάβει τη σκηνική εγκατάσταση της παραγωγής Τρωάδες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 εξέφρασε τη θλίψη του τη για τον θάνατο του εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι για την Πάφο2017 η απώλεια του Γιάννη Κουνέλλη είναι ακόμη μεγαλύτερη, μιας και ο καλλιτέχνης είχε αναλάβει τη σκηνική εγκατάσταση της παραγωγής «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, ο Γιάννης Κουνέλλης μαζί με τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο επισκέφτηκαν την Πάφο και το Αρχαίο Ωδείο όπου θα ανεβεί η παράσταση στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, αρχίζοντας και τον σχεδιασμό της εγκατάστασής του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΠΠτΕ Πάφος2017 είχαν επίσης συζητηθεί περαιτέρω δράσεις τόσο στην Πάφο όσο και στην Πράσινη Γραμμή.

Ο εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης

Ο Γιάννης Κουνέλλης γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1936 στον Πειραιά και αργότερα εγκαταστάθηκε στη Ρώμη(1956) όπου και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Για τον εικαστικό και όχι μόνο κόσμο, ο θάνατος του Γιάννη Κουνέλλη θεωρείται μεγάλη απώλεια αφού αυτός αποτέλεσε ένα από τους κορυφαίους εκπροσώπους της «Arte Povera» συνδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τον εικαστικό χώρο για δεκαετίες, έργα του δε βρίσκονται στις σημαντικότερες συλλογές και μουσεία σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Από της αρχές της δεκαετίας του '60, εμφανίστηκε στο χώρο της τέχνης ασκώντας τεράστια επιρροή τόσο στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή τέχνη αφού το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των σημαντικότερων εκπροσώπων των σύγχρονων ρευμάτων και τα έργα του φιλοξενούνται σε φημισμένες γκαλερί ανά τον κόσμο.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X