ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μικρές φωτογραφικές στιγμές από τον Άντρο Ευσταθίου

Παρουσιάζεται για 2η συνεχόμενη χρόνια η σειρά του από φωτογραφικά instaντανέ

Newsroom K

Πόση τέχνη χωράει μέσα σε μια φωτογραφία; Πόση τέχνη χωράει σε μια φωτογραφία που «τραβήχτηκε» από ένα κινητό τηλέφωνο; Μπορεί κάποιος να θεωρήσει τις φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο καλλιτεχνικές; Έχουν θέση σε μια γκαλερί; Έχουν το δικαίωμα να τυπωθούν και να εκτεθούν στο κοινό; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλές το ινσταγκραμ; Γιατί όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την φωτογραφία; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν τον φωτογράφο Άντρο Ευσταθίου.

Φωτογραφικά instaντανέ

Ο γνωστός φωτογράφος Άντρος Ευσταθίου παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρόνια τη σειρά του από φωτογραφικά instaντανέ, τα οποία τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

Η φετινή έκθεση είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια της προηγούμενης έκθεσης που είχε γίνει περύσι πάλι με την αρχή του φθινοπώρου. Τότε αποφάσισε να εκθέσει για πρώτη φορά τα αγαπημένα του instaντανέ, τυπώνοντάς τα σε χαρτί, χωρίς κάδρα ακριβώς για να προσδώσει μια ελαφρότητα στην παρουσίαση αλλά και για να αποφύγει τον κλασικό τρόπο παρουσίασης μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Η τέχνη της φωτογραφίας είναι για τον Ευσταθίου μία αγαπημένη ενασχόλη και γι'  αυτό χρησιμοποιεί αρκετά το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει την καθημερινότητά του, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει παντού επαγγελματικές κάμερες, οι οποίες εκτός των άλλων είναι αρκετά βαριές και πολλές φορές λειτουργούν αρνητικά στον ψυχισμό των προσώπων που επιλέγει να φωτογραφίσει.

Η φωτογραφία για τον Άντρο Ευσταθίου είναι ό,τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει ο κόσμος της τέχνης σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα, αφού ο κόσμος λειτουργεί με την οπτική αλλά και με την πληροφορία, και συνεχώς φλερτάρει με την αισθητική. 

Οι φωτογραφίες έχουν τυπωθεί σε woodfree χαρτί και θα παρουσιαστούν χωρίς τα κλασικά κάδρα, όπως και την περυσινή χρονιά και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχονται πληροφορίες και μικρά μυστικά για ένα μία πιο καλλιτεχνική και επαγγελματική  χρήση του Instagram.

Εγκαίνια: Παρασκευή 06 Οκτωβρίου, ώρα 8:00 μ.μ..

Διάρκεια έκθεσης: 06 - 21 Οκτωβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10:30 - 13:00 & 15:00 - 18:00, Σάββατο: 10:00 - 14:00, Κυριακή: κατόπιν ραντεβού.

Πληροφορίες: 99569498

Email: art@isnotgallery.com

Website: www.isnotgallery.com

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση