ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ

Με γνωστά συγκροτήματα και καλλιτέχνες αλλά και παραδοσιακές εκπλήξεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κεντρική Εξέδρα φιλοξενεί φέτος μια σειρά από δημοφιλείς μουσικούς και σχήματα που αγαπά η νεολαία.

Τετάρτη 3/7
Η αυλαία ανοίγει με το μουσικό σχήμα Locomondo! Μια βραδιά αφιερωμένη στην πάλη των νέων κατά των εξαρτήσεων, σε ρυθμούς Reggae και Latin. Μια αξέχαστη συναυλία που υπόσχεται διασκέδαση και ξεφάντωμα. Το μουσικό σχήμα El Pacto-EP από τη Βενεζουέλα θα ανοίξει τη συναυλία στην κεντρική σκηνή με «Αφιέρωμα στο αντιιμπεριαλιστικό τραγούδι προς τιμήν του 18ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Εκουαδόρ» που θα γίνει το Δεκέμβριο του 2013.

Πέμπτη 4/7
Ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ροκ σκηνή. Ο Βασίλης πιστός στο ραντεβού του με την ΕΔΟΝ θα γυρίσει το χρόνο πίσω και θα μας θυμίσει όλα τα αξέχαστα κομμάτια του σε μια ροκ συναυλία δίχως προηγούμενο. Τη συναυλία του Βασίλη θα ανοίξει το μουσικό σχήμα Prospectus πάντα σε ροκ ρυθμούς με ένα αφιέρωμα με τίτλο «Αυτό το ροκ δεν θα τελειώσει ποτέ...».

Παρασκευή 5/7
4 σπουδαι καλλιτέχνες που θα ενώσουν τις φωνές τους. Μαζί οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια και θα μας ταξιδέψουν στα όμορφα μονοπάτια της μουσικής τους. Η συναυλία θα ανοίξει με αφιέρωμα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων νέων καλλιτεχνών στο αντιπολεμικό τραγούδι. Στη σκηνή θα βρεθούν το μουσικό σχήμα «Juke Dogs» με συμμετοχή του Arda Gunduz.

Στο χώρο της Λαϊκής Ταβέρνας οι λάτρεις του καλού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα μπορούν να απολαύσουν μετα μεζέ και πόσης μια μουσική πανδαισία διανθισμένη από χορευτικές παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη 3/7 η Λαϊκή σκηνή θα φιλοξενήσει το μουσικό σχήμα «Τα... Ξύδια Ατέλειωτα» σ’ ένα αφιέρωμα στο έντεχνο – λαϊκό και παλιό λαϊκό τραγούδι. Παρέα θα τους κάνουν ο Χορευτικός Όμιλος Προοδευτικής Κ.Φ και το Χορευτικό Σχήμα «Άδωνης» Ιδαλίου.

Την Πέμπτη 4/7 θα μπορούμε να απολαύσουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Αρχή δια του Ρεμπέτικου». Μαζί τους το Χορευτικό Σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου Νέα Γενιά Ορόκλινης και το Χορευτικό Σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου ΠΑΟΚ Κλήρου.

Για τους λάτρεις της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, η Λαϊκή σκηνή φιλοξενεί την Παρασκευή 5/7 το γνωστό μουσικό σχήμα του Ηλία Κουλουμή με αφιέρωμα με τίτλο «Κύπρος της Γης Παράδεισος». Μαζί τους χορεύουν το Χορευτικό Σχήμα Πέρα Χωρίου Νήσου και το Χορευτικό Σχήμα «Το Ρόδι» Πολιτιστικού Ομίλου Ορμήδειας.

Στο χώρο του 26ου ΠΦΝΦ ΕΔΟΝ θα υπάρχει Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης η οποία θα φιλοξενήσει φέτος αγγειοπλαστική, αργυροχοία, ψαθάκι, φούρνισμα ψωμιών, παρασκευή χαλλουμιών, παρασκευή παλουζέ και σιουτζιούκου και λουκουμάδες.

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση