ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλη επιτυχία του Kύπριου μαέστρου Στέλιου Χατζηκτωρή

Η χορωδία HXOS Chor Berlin e.V βραβεύτηκε στον διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό Στουτγάρδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη επιτυχία του Kύπριου μαέστρου Στέλιου Χατζηκτωρή σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών στη Στουτγάρδη. Η χορωδία HXOS Chor Berlin e.V με τον Kύπριο μαέστρο της Στέλιο Χατζηκτωρή συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό και φεστιβάλ που έγινε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, από τις 26 μέχρι 29 Μαΐου.

Η χορωδία βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία μουσική Αναγέννησης και με το 3ο βραβείο στη ρομαντική μουσική.

Εμφανίστηκε στον καθεδρικό ναό του St. Eberhard, όπου το κοινό καταχειροκρότησε τη χορωδία. Τα σχόλια όσων παρακολούθησαν τη συναυλία ήταν τα καλύτερα. Κάποιοι εκ των θεατών δήλωσαν ότι «Βλέποντας τόσους νέους ανθρώπους να τραγουδάνε τόσο όμορφα, μας καθησυχάζει το μέλλον αυτού του κόσμου», ενώ ο Κάντορας της εκκλησίας Bad Cannstatt «Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε ξανακούσει ποτέ. Το καλύτερο που ακούστηκε ποτέ στην εκκλησία αυτή».

Η χορωδία

Η χορωδία ιδρύθηκε από τον μαέστρο Στέλιο Χατζηκτωρή, τον Απρίλιο 2010. Αποτελείται από μουσικούς που μοιράζονται την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι. Ανάμεσα στις εμφανίσεις της χορωδίας συγκαταλέγονται κονσέρτα σε εκκλησίες του Βερολίνου, στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, σε συνεργασία με το μουσικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο πλαίσιο της παραγωγής της Όπερας «Die lustige Weiber von Windsor» και στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών στην Στουτγάρδη, όπου και βραβεύτηκε. Μέχρι το τέλος του 2016 η χορωδία έχει προγραμματισμένες αρκετές παραστάσεις εντός του Βερολίνου.

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση