ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόβα τζενεράλε για τον «Αντρόνικο ή τον Ζωγκράφο»

Η θεατρική ομάδα Σόλο για τρεις κάνει σήμερα πρεμιέρα με το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Την Τετάρτη το βράδυ η θεατρική ομάδα «Σόλο για τρεις» κάλεσε τους δημοσιογράφους στην πρόβα τζενεράλε του έργου «Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος» της συγγραφέως Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία Μαρίας Καρσερά, που κάνει πρεμιέρα σήμερα το βράδυ.

Πριν από την πρόβα οι δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σύντομο βίντεο που αφορούσε τη ζωή του άγνωστου στο κοινό ζωγράφου Κώστα Στάθη από το χωριό Ασκάς της Πιτσιλιάς. Άλλωστε, το έργο έχει ως κεντρικό ήρωα τη ζωή του λησμονημένου ζωγράφου Κώστα Στάθη, τον οποίο η Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου θέλησε να «ζωντανέψει» στο θεατρικό σανίδι. Αρχικά το έργο της κ. Περικλέους ήταν πολυπρόσωπο, και με τη βοήθεια της σκηνοθέτριας Μαρίας Καρσερά έγινε μονοπρόσωπο, καταφέρνοντας να ισορροπήσει έναν χαρακτήρα στο σανίδι, χωρίς αυτός να αποπροσανατολίζεται ούτε και να φαίνεται ότι φέρει το βάρος της απουσίας άλλων επί σκήνής.

Ο Νεκτάριος Θεοδώρου που ενσαρκώνει τον Αντρόνικο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού φάνηκε ότι έχει διαβάσει τον χαρακτήρα του ανθρώπου που κλήθηκε να υπηρετήσει και έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της παράστασης. Οι έντονες εναλλαγές στο παίξιμο και η ευκολία στην αναστροφή χαρακτήρων, ο πετυχημένος φωτισμός, τα σωστά σκηνικά και κοστούμια και φυσικά η μουσική του σημαντικού Μιχάλη Χριστοδουλίδη είναι τα εχέγγυα της παράστασης.

Tο έργο πέραν της βιογραφικής του διάστασης καταπιάνεται με τα ήθη και τις αντιλήψεις μιας κοινωνίας που εκών άκων έπνιγε συναισθήματα, ανθρώπους και όνειρα. Δείχνει ακόμη τις ανθρώπινες αδυναμίες και την καταπίεση από το στενό περιβάλλον, αλλά και τη θαλπωρή που πάντα κάπου κρύβεται.

Η ζωή του Κώστα Στάθη θα μπορούσε να είναι μία παλέτα χρώματα, έχοντας επάνω της από το πιο λαμπερό έως το πιο μουντό, με το μυαλό να τα ανακατεύει και τα μάτια να τα θαυμάζουν.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη των τεσσάρων βασικών συντελεστών της παράστασης εδώ.

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παραστάσεις από 7 έως 26 Οκτωβρίου Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο, στις 20:30, Κυριακή στις 18:30 «Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού-Κοραή 1» (απέναντι από το Παγκύπριο Γυμνάσιο) τηλ. κρατήσεων: 99 544934.

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, Ώρα 20:30 Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016, Ώρα 18:30 *Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ τηλ. κρατήσεων: 99544934.

Κείμενο: Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαΐδου. Παίζει o Nεκτάριος Θεοδώρου.

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση