ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη Δευτέρα κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος από τους «Σωτήρες»

Πρώτη τους εμφάνιση στον Φέγγαρο 2016 στον Κάτω Δρυ - Frontman o Φώτης Σιώτας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

 

Κυκλοφορεί τη Δευτέρα (28 Νοεμβρίου) ο πρώτος δίσκος της νεοσύστατης μπάντας «Σωτήρες», με frontman τον Φώτη Σιώτα. Η κυκλοφορία του γίνεται από την εταιρία Λουβάνα Δίσκοι και περιλαμβάνει δέκα δημιουργίες. Ο δίσκος τιτλοφορείται «Σωτήρες», από το όνομα του συγκροτήματος.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Φώτης Σιώτας και ο Λευτέρης Μουμτζής συνεργάστηκαν για τις συνθέσεις και στη συνέχεια στην ομάδα προστέθηκαν οι Κώστας Παντελή στην κιθάρα και ο Βασίλης Μπαχαρίδης στα τύμπανα. Η ηχοληψία είναι του Αντρέα Τραχωνίτη. Με αυτή τη δουλειά ο Φώτης Σιώτας για πρώτη φορά «βγαίνει μπροστά». Ο μουσικός Φώτης Σιώτας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και άλλους. Οι στίχοι είναι κυρίως του Φώτη Σιώτα, στίχους έχουν επίσης δώσει οι Φωτεινή Λαμπρίδη, Γιάννης Μελισσίδης και Κώστας Βραχνός.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Κύπρο, στο στούντιο eleven63 με ηχολήπτη τον Αντρέα Τραχωνίτη. Το μάστερινγκ έγινε στην Αθήνα απο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Sweetspot Productions).

Ο δίσκος «Σωτήρες»
Τα 10 τραγούδια του δίσκου δείχνουν έναν άλλο δρόμο στην ελληνική ποπ μουσική. Τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από μία πολυσυνθετική μουσική ματιά, έχουν τη δική τους μουσική διάσταση και είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πειραματική πρόταση. Η σύμπραξη των μελών της μπάντας έδωσε μία μουσική πολλών υφών και μουσικών διαδρομών.

Οι «Σωτήρες» έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2016 το  καλοκαίρι και μετά εμφανίστηκαν ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κομμάτι «Κοκκινοσκουφίτσα» είναι το πρώτο single από αυτή τη δουλειά. Στα μέσα Ιανουαρίου 2017 αναμένεται επίσης η κυκλοφορία του ζωντανού βίντεο «Σωτήρες – Live at the Library», απο τη Λουβάνα Δίσκοι.

Το συγκρότημα θα κάνει μίνι περιοδεία με συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο:

Υπόγειο, Θεσσαλονίκη - 11 Δεκεμβρίου
Σταυρός του Νότου Club, Αθήνα - 13 Δεκεμβρίου
Ravens, Λεμεσός - 21 Δεκεμβρίου
Εναλλάξ, Λευκωσία - 22 Δεκεμβρίου

Συντελεστές: Φώτης Σιώτας: φωνή, βιολιά, κιθάρα με αντίχειρα, Λευτέρης Μουμτζής: μπάσο, πλήκτρα, ακουστική κιθάρα, συμπληρωματικές ηλεκτρικές κιθάρες, φωνητικά, drum machine, Kώστας Παντέλης: ηλεκτρικές κιθάρες, Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, bag drum
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση