ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ

Ο τραγουδιστής ήταν κυπριακής καταγωγής και είχε μουσική πορεία τριάντα και πλέον χρόνων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από ανακοπή καρδιάς φέρεται να προήλθε σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία ο θάνατος του Τζοτζ Μάικλ, που προκάλεσει θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, βρέθηκε νεκρός χθές στο σπίτι του στο Λονδίνο. 

Ο υπεύθυνος τύπου του τραγουδιστή έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος George πέθανε εν ειρήνη στο σπίτι του τα Χριστούγεννα. Η οικογένεια ζητάει να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των στιγμών αυτή τη δύσκολη και φορτισμένη περίοδο. Δεν θα γίνουν περαιτέρω δηλώσεις επί του παρόντος.

Ο George Michael ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1980 με το συγκρότημα «Wham!» (1981) και αργότερα συνέχισε μία ανοδική πορεία ως ανεξάρτητος τραγουδιστής. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του πούλησε περισσότερους από 100.000.000 δίσκους.

Ο George Michael γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα ως Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963 και έμεινε στα μουσικά πράγματα περισσότερο από 40 χρόνια. Ο πατέρας του ήταν εστιάτορας και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

Μαζί με τον φίλο του από το σχολείο Andrew Ridgeley έγιναν διάσημοι με το ντουέτο «Wham!» έως το 1986 οπότε και διαλύθηκε. Ο George Michael τότε ακολούθησε τη δική του αυτόνομη μουσική πορεία με πρώτο το Faith που πούλησε περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους.

Ο τραγουδιστής κέρδισε αρκετά μουσικά βραβεία, και συγκεκριμένα τρία Brit, τέσσερα  MTV Video Music Awards, τρία Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία και δύο βραβεία Γκράμι. Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 με την ονομασία 25 Live tour. Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τραγουδιστής ήταν γνωστός για τις μεγάλες φιλανθρωπικές δωρεές του για διάφορους σκοπούς.

Τραγική ειρωνία είναι ότι ο τραγουδιστής πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων, με το «Last Christmas» να τον έχει καθιερώσει και να θεωρείται το κατ΄εξοχήν ποπ τραγούδι των εορτών αυτών.

 

Η δισκογραφία του

  •     Faith (1987)
  •     Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990)
  •     Five Live (1993)
  •     Older (1996)
  •     Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (1998)
  •     Songs from the Last Century (1999)
  •     Patience (2004)
  •     Twenty Five (2006)
  •     Symphonica (2014)

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση