ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη David Bowie

Η ταινία είναι βασισμένη στην δημοφιλή έκθεση Victoria & Albert

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ταινία David Bowie is είναι βασισμένη στην πιο δημοφιλή έκθεση που παρουσιάστηκε στο μουσείο Victoria & Albert (HB), η οποία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον χαρισματικό καλλιτέχνη. Το ντοκιμαντέρ της πρωτοποριακής έκθεσης το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, θα προβληθεί στο Θέατρο Ριάλτο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, μέρα της πρώτης επετείου από το θάνατο του καλλιτέχνη.

Η ταινία οδηγεί το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από την έκθεση, αξιοποιώντας ξεχωριστούς φιλοξενούμενους όπως τον θρυλικό Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kansai Yamamoto, το στενό του συνεργάτη Jarvis Cocker κ.α. Επιδιώκει να διερευνήσει τις ιστορίες πίσω από μερικά από τα βασικά αντικείμενα που τεκμηριώνουν την καλλιτεχνική καριέρα του Bowie.

Οι επιμελητές της έκθεσης Victoria Broackes και Geoffrey Marsh, παρέχουν την εμπειρογνωμοσύνη τους στην παρουσίαση των πιο αξέχαστων μουσικών βίντεο, πρωτότυπων κοστουμιών, καθώς και άλλων πιο προσωπικών αντικειμένων του, τα οποία δεν έχουν ποτέ πριν κυκλοφορήσει, όπως χειρόγραφοι στίχοι, καλλιτεχνικά εξώφυλλα των άλμπουμ του, σκηνικά καθώς και καταχωρήσεις ημερολογίου, τα οποία αποκαλύπτουν συνολικά τη δημιουργικότητα και την εξέλιξη των ιδεών του David Bowie.

Η έκθεση, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους Times ως «εξωφρενικά κομψή» και από την Guardian ως «ένας θρίαμβος», ήταν η ταχύτερη σε πωλήσεις έκθεση στην ιστορία του Μουσείου.

Σκηνοθεσία: Hamish Hamilton, Παραγωγή: Katy Mullan, Παραγωγός της Έκθεσης V&A: Clare Gough, Σχεδιασμός Φωτισμού: Gurdip Mahal

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος More2Screen

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Πληροφορίες / κρατήσεις: 77 77 77 45
Είσοδος: € 9 E-ticket: www.rialto.com.cy

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση