ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σίγησε ο κιμπορντίστας των Black Sabbath Τζεφ Νίκολς

Ήταν μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος απο το 1978 μέχρι το 2004

Newsroom K

Το μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος Black Sabbath Τζεφ Νίκολς πέθανε σήμερα σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο των πνευμόνων. Ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Black Sabbath Τόνι Αϊόμι πληροφορήθηκε τον θάνατο του Νίκολς μέσω facebook «Ο Τζε κι εγώ ήμασταν πολύ συνδεδεμένοι, ήταν ένας πραγματικός φίλος που με στήριζε με κάθε τρόπο τα τελευταία 40 χρόνια. Θα μου λείψει βαθιά, αλλά θα ζει στην καρδιά μου έως ότου συναντηθούμε ξανά. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε φίλε μου».


Ο πιανίστας και κιμπορντίστας Τζεφ Νίκολς είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 1948 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Το 1974 συμμετέσχε στους Bandy Legs. Το 1976 μετονομάστηκαν σε Quartz. Ο Νίκολς έγινε μέλος των Black Sabbath το 1979 με τους οποίους συνεργάστηκε έως το 2004. Από το 1979 ο Νίκολς έγινε ο δεύτερος κιθαρίστας του συγκροτήματος και για μικρό διάστημα ανέλαβε και το μπάσο - μετά την προσωρινή αποχώρηση του Γκίζερ Μπάτλερ. Όταν ο Μπάτλερ επέστρεψε ο Τζεφ Νίκολς  συμμετείχε στην μπάντα στα πλήκτρα μέχρι το 1985. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης μέχρι το 1998 ηχογραφούσε ως βασικό στέλεχος του συγκροτήματος, λαμβάνοντας μέρος και στη σύνθεση των κομματιών του συγκροτήματος.

Η πρώτη του εμφάνιση με τους Black Sabbath's ήταν με τον δίσκο «Heaven and Hell» το 1980. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμη εννέα δουλειές με το χέβι μέταλ συγκρότημα, με τελευταία του συμμετοχή στον δίσκο «Forbidden» το 1995.


Δισκογραφία

Quartz

  • 1977 - Quartz
  • 1998 - Reunion

Black Sabbath

  • 1980 - Heaven and Hell
  • 1981 - Mob Rules
  • 1983 - Born Again
  • 1986 - Seventh Star
  • 1987 - The Eternal Idol
  • 1989 - Headless Cross
  • 1990 - Tyr
  • 1992 - Dehumanizer
  • 1994 - Cross Purposes
  • 1995 - Forbidden

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Οι πιανίστριες, που έχουν σήμερα έδρα τους την Πάφο και που ήδη έχουν δώσει μαζί τρεις συναυλίες

Ένα πιάνο: Τέσσερις πιανίστες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό και στυλιστικό φάσμα, από τον κλασικισμό μέχρι και ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X