ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:35
 

Σίγησε ο κιμπορντίστας των Black Sabbath Τζεφ Νίκολς

Ήταν μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος απο το 1978 μέχρι το 2004

Newsroom K

Το μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος Black Sabbath Τζεφ Νίκολς πέθανε σήμερα σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο των πνευμόνων. Ο κιθαρίστας και ιδρυτής των Black Sabbath Τόνι Αϊόμι πληροφορήθηκε τον θάνατο του Νίκολς μέσω facebook «Ο Τζε κι εγώ ήμασταν πολύ συνδεδεμένοι, ήταν ένας πραγματικός φίλος που με στήριζε με κάθε τρόπο τα τελευταία 40 χρόνια. Θα μου λείψει βαθιά, αλλά θα ζει στην καρδιά μου έως ότου συναντηθούμε ξανά. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε φίλε μου».


Ο πιανίστας και κιμπορντίστας Τζεφ Νίκολς είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 1948 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Το 1974 συμμετέσχε στους Bandy Legs. Το 1976 μετονομάστηκαν σε Quartz. Ο Νίκολς έγινε μέλος των Black Sabbath το 1979 με τους οποίους συνεργάστηκε έως το 2004. Από το 1979 ο Νίκολς έγινε ο δεύτερος κιθαρίστας του συγκροτήματος και για μικρό διάστημα ανέλαβε και το μπάσο - μετά την προσωρινή αποχώρηση του Γκίζερ Μπάτλερ. Όταν ο Μπάτλερ επέστρεψε ο Τζεφ Νίκολς  συμμετείχε στην μπάντα στα πλήκτρα μέχρι το 1985. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης μέχρι το 1998 ηχογραφούσε ως βασικό στέλεχος του συγκροτήματος, λαμβάνοντας μέρος και στη σύνθεση των κομματιών του συγκροτήματος.

Η πρώτη του εμφάνιση με τους Black Sabbath's ήταν με τον δίσκο «Heaven and Hell» το 1980. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμη εννέα δουλειές με το χέβι μέταλ συγκρότημα, με τελευταία του συμμετοχή στον δίσκο «Forbidden» το 1995.


Δισκογραφία

Quartz

  • 1977 - Quartz
  • 1998 - Reunion

Black Sabbath

  • 1980 - Heaven and Hell
  • 1981 - Mob Rules
  • 1983 - Born Again
  • 1986 - Seventh Star
  • 1987 - The Eternal Idol
  • 1989 - Headless Cross
  • 1990 - Tyr
  • 1992 - Dehumanizer
  • 1994 - Cross Purposes
  • 1995 - Forbidden

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Η κάθε σύνθεση είναι βασισμένη σε ένα Κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι ή χορό από τα οποία η μελωδία παραμένει αναλοίωτη

TratSik String Quartet Project

Το προτζεκτ είναι μια διαφορετική προσέγγιση στη Κυπριακή Παραδοσιακή μουσική.
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ