ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τιμάει τον μεγάλο μουσουργό

Δελτίο Τύπου

Στη συναυλία αυτή η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει την πιο λόγια ή κλασική πτυχή του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από δύο δικά του έργα και ένα του μαέστρου Άλκη Μπαλτά βασισμένο σε μελωδίες του κορυφαίου αυτού Έλληνα συνθέτη. Η ιστορία του Οιδίποδα Τυράννου απασχόλησε όχι μία αλλά δύο φορές τον συνθέτη, ο οποίος υπογράφει δύο παρτιτούρες που αντλούν το θέμα και τον τίτλο τους από τη φερώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. Το πρώτο έργο, το οποίο παρουσιάζεται σ’ αυτή τη συναυλία, ο Θεοδωράκης το είχε αρχικά επεξεργαστεί το 1948, αξιοποιώντας υλικό από άλλα δύο έργα του: το Σεξτέτο και το τρίτο μέρος της Συμφωνίας σε τρία μέρη. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1958, αναθεώρησε το μουσικό αυτό κείμενο με αποτέλεσμα το έργο όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Την ίδια εκείνη περίοδο (1957-58) ήταν που ο Θεοδωράκης έγραψε και το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1, ενώ η Σουίτα του μαέστρου Μπαλτά κλείνει τη συναυλία με γνωστές μελωδίες του συνθέτη.

Θα παρουσιαστούν τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Οιδίπους Τύραννος», Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 και το «Πού να βρω την ψυχή μου..» – Σουίτα πάνω σε μελωδίες του Μ. Θεοδωράκη του Α. Μπαλτά.

Σολίστ: Έλενα Μουζάλα (πιάνο)
Μαέστρος: Νίκος Τσούχλος

Πότε/πού:
Λεμεσός: Τετάρτη 8 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, 8:30 μ.μ.Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Λεμεσός, Τηλ. 77777745
Λάρνακα: Πέμπτη 9 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 8:30 μ.μ. Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα, Τηλ. 24665794
Λευκωσία: Παρασκευή 10 Μαρτίου, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 8:30 μ.μ. Θέατρο Παλλάς Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Λευκωσία, Τηλ. 22410181

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση