ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:34
 

Φωνές από Ευρώπη και Αραβικές χώρες στη Λεμεσό

Στο Rialto World Music Festival κράμα μουσικών παραδόσεων σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συναυλίας

Δελτίο Τύπου

Νεαροί χορωδοί από Κύπρο, Ευρώπη και Αραβικές Χώρες σμίγουν τις μουσικές τους παραδόσεις, στο φετινό Rialto World Music Festival. Η συναυλία του Choral Ethnο Crossroads 2019, θα είναι μέρος του φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, η ώρα 21:00 στην πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό.

Στην κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου, πενήντα νεαροί χορωδοί ηλικίας 18 - 30 χρονών από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο εκπροσωπώντας τις χορωδίες τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με νεαρούς χορωδούς από την Κύπρο, στην κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου.

Μέσα από την συγκατοίκηση και την συνέργεια τους οι νεαροί μουσικοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χορωδιακή μουσική κάθε χώρας που εκπροσωπείται και να ανακαλύψουν τις ομοιότητες και διαφορές των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του καθενός.

Ταυτόχρονα, δημιουργούν μαζί ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συναυλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των χωρών που συμμετέχουν.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Choral Ethno Crossroads 2019, έχει η μαέστρος της Επιλογής Αγγελίνα Νικολαίδου.

Ο θεσμικός χορηγός της εκδήλωσης έιναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ο ΟΠΑΠ. Συνεργάτες είναι ο Δήμος Λεμεσού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου και η Windcraft Loud. Η τεχνική υποστήριξη θα γίνει από τη Event Pro καθώς ο χορηγός φιλοξενίας είναι το Ξενοδοχείο Πεύκος. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Κανάλι 6, το ΡΙΚ, η Εφημερίδα Λεμεσός, το Vestnik Kipra, το InPrima και η Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού.

Η εκδήλωση είναι μέλος της Forum of Worldwide Music Festivals με τη διάκριση EFFE Label 2019 -2020.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι συζητήσεις γίνονται στη λογική ότι το 2020 δεν υπήρξε ποτέ. Πηγή φωτογραφίας: «Κ» Ελλάδος.

Ραντεβού με τους Peppers το ’21

«Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο είναι πρωτοφανή. Κυριαρχεί ένα γενικό χάος, όχι μόνο στην Ελλάδα», λέει ο Σταύρος Στριλιγκάς ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Oικογενειακή συναυλία για όλους

Oικογενειακή συναυλία για όλους

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου προτείνει στο φιλόμουσο κοινό μια γνωριμία με τα κρουστά όργανα και την οικογένεια των κλαρινέτων ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Eνα πιάνο σε περιοδεία

Eνα πιάνο σε περιοδεία

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde κάνει τον κόσμο να έρχεται πιο κοντά, και όλους εμάς να φανταζόμαστε πώς θα ήταν ο ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X