ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:03
 

Στην Κύπρο η Χορωδία κοριτσιών Βερολίνου

Θα συνοδεύονται από την Ελένη Ηρακλέους και τον Στέλιο Χατζηκτωρή

Newsroom K

Για 5 παραστάσεις έρχεται την επόμενη βδομάδα στην Κύπρο η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου.

Το όλο πρόγραμμα θα προσφερθεί σε συνεργασία με το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία, το Λύκειο Μακαρίου Γ και το Μουσικό Σχολείο στην Πάφο, το Μουσικό Σχολείο στη Λάρνακα, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Δασάκι Άχνας.
Η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου έχει παράδοση 30 χρόνων και λειτουργεί με πέντε διαφορετικά σύνολα: Προχορωδία (6-8 χρονών), Παιδική Χορωδία (8–10 χρονών), Μικρή Χορωδία (10–13 χρονών), Μεγάλη Χορωδία (13–22 χρονών) και το Φωνητικό Σύνολο (από 18 χρονών).

H Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σχολή χορωδίας για κορίτσια στο Βερολίνο. Τραγουδούν συνολικά 160 κορίτσια και νεαρές γυναίκες ηλικίας 6 μέχρι 27 χρονών, με πάνω από δέκα διαφορετικές εθνικότητες. Για το σκοπό των παραστάσεων θα μεταβούν στην Κύπρο 40 κορίτσια-μέλη της της Μεγάλης Χορωδίας και θα συνοδεύονται από την Sabine Wüsthoff (καλλιτεχνική διεύθυνση), την Ελένη Ηρακλέους (πιάνο/συνοδεία) και τον Στέλιο Χατζηκτωρή (φωνητική / συνοδεία).

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει συχνά μέρος σε συναυλίες και πρότζεκτ των σημαντικότερων χορωδιών του Βερολίνου (Rundfunkchor, RIAS Kammerchor, Cantus Domus, Bach-Chor, Berliner Kantorei) καθώς και ορχηστρών (Berliner Philharmonisches Orchester, Deutsches Symphonie-Orchester, Konzerthausorchester). Τραγούδησε υπό την διεύθυνση των μεγάλων Hans-Christoph Rademann, Claudio Abbado, Ingo Metzmacher, Roger Norrington und Charles Dutoit. Τα κορίτσια συμμετείχαν επίσης στη σειρά συναυλιών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χορωδιών Βερολίνου στη Φιλαρμονική Βερολίνου καθώς και στο Vokalfest Chor@Berlin στο Radialsystem V.

Η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, σε αρκετούς από τους οποίους απέσπασε την πρώτη ή την δεύτερη θέση.

Η Χορωδία έχει κυρίως κλασικό χαρακτήρα αλλά τραγουδά και τραγούδια της τζαζ και ποπ επιτυχίες.

Ημερομηνίες παραστάσεων:

28.10.17 Δασάκι Άχνας ώρα 7:00 μ.μ.
29.10.17 Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα, ώρα 7:30 μ.μ.
31.10.17 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ώρα 7:30 μ.μ.
2.11.17 Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία, ώρα 7:00 μ.μ.
4.11.17 Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ/ Μουσικό Λύκειο Πάφου, ώρα 7:00 μ.μ.

Επίσης, η χορωδία θα τραγουδήσει a capella την 1η Νοεμβρίου η ώρα 12:30 στο τέρμα της Οδού Λήδρας στη Λευκωσία, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους περαστικούς.

Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X