ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το φεστιβάλ των Καννών ανοίγει το «Café Society» του Γούντι Άλεν

Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει για τρίτη φορά με ταινία του το Φεστιβάλ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Ο πολυπράγμων Γούντι Άλεν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Café Society», με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Τζέσι Άιζενμπεργκ.

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη, 11 Μαΐου, στο Palais, εκτός διαγωνιστικού μέρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που ταινία του σκηνοθέτη ανοίγει το Φεστιβάλ των Καννών. Οι προηγούμενες δύο ταινίες του σκηνοθέτη που έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα στο Φεστιβάλ των Καννών ήταν το «Παίζοντας στα Τυφλά» (Hollywood Ending) το 2002 και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) το 2011. 

Ο διευθυντής φωτογραφίας Βιτόριο Στοράρο έδωσε πρόσφατα συνέντευξη και σε αυτήν αναφέρθηκε και στην πολυαναμενόμενη ταινία του Γούντι Άλεν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η πλοκή της ταινίας έχει να κάνει με μία οικογένεια Εβραίων, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Ένα από τα μέλη της οικογένειας παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες με στόχο να ακολουθήσει καριέρα κινηματογραφικού ατζέντη. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η πλοκή ξεδιπλώνεται μπρος-πίσω, μεταφέροντάς μας πότε στο Μπρονξ του 1935 και πότε στο Χόλιγουντ των ετών 1935-1940.

Συνεχίζοντας με τη συνέντευξή του, δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Γούντι Άλεν συνέλαβε την ιδέα και το θέμα της ταινίας είναι ακριβώς ο ίδιος με τον δικό του τρόπο αντίληψης και «οπτικοποίησης».

Τέλος, ο διάσημος διευθυντής φωτογραφίας εξήρε το γεγονός ότι στη νέα ταινία αφηγητής θα είναι ο Γούντι Άλεν, δηλώνοντας πως σε αυτή τη φάση ο σκηνοθέτης σκέφτεται κατά πόσον θα είναι όντως δική του η φωνή της αφήγησης ή όχι.

 

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση