ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο»: η ιστορία μιας διάνοιας

Η αναμενόμενη ταινία γύρω από τον άνθρωπο που έφερε την επανάσταση στα μαθηματικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ματ Μπράουν, με τον Ντεβ Πατέλ και Τζέρεμι Άιρονς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αναμένεται σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες η βιογραφική ταινία γύρω από τη ζωή και το έργο μιας μαθηματικής ιδιοφυίας, του Σρινιβάσα Ραμανουτζάν.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται το 1913 στην Ινδία, με επίκεντρο έναν ευφυέστατο ιδιωτικό υπάλληλο, 25 μόλις χρονών, τον Σρινιβάσα Ραμανουτζάν. Έστω και εάν δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του, εξαιτίας της αποκλειστικές του μελέτης των Μαθηματικών, ο Σρινιβάσα παίρνει την πρωτοβουλία να στείλει ένα γράμμα στον Τζι Έιτς Χάρντι. Πρόκειται για έναν σπουδαίο καθηγητή μαθηματικών του Trinity College, του πανεπιστημίου του Cambridge.

Ο 25χρονος επέπρωτο να διαγράψει λαμπρή πορεία στο πεδίο των Μαθηματικών, φέρνοντας την επανάσταση στον χώρο, αφού έγινε ο «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», όντας, μάλιστα, αυτοδίδακτος. Απέναντι στα στεγανά της υπάρχουσας ακαδημαϊκής κοινότητας, ο 25χρονος ύψωσε το ανάστημά του, αναδεικνύοντας την ιδιοφυΐα του στον υπέρτατο βαθμό.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση