ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό τη σκιά του «Μεγάλου Φιλικού Γίγαντα» του Σπίλμπεργκ

Η τρυφερή σχέση της μικρής Σόφι με τον καλόκαρδο, εσωστρεφή Γίγαντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ταινία «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» του γνωστού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε επίσημη πρεμιέρα στις Κάννες, αφήνοντας κινηματογραφόφιλους και κριτικούς κινηματογράφου με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης βασίζεται στον σπουδαίο Βρετανό λογοτέχνη συγγραφέα παραμυθιών Ρόαλντ Νταλ για ένα ακόμα μεγάλο κινηματογραφικό του πρότζεκτ, πέρα από όλες τις προηγούμενες επιτυχίες, όπως τη «Ματίλντα», τον «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και άλλα.

Ο διάσημος σκηνοθέτης συνεργάστηκε για ακόμα μία φορά με τη σεναριογράφο Μελίσα Μάθισον, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι σπουδαίοι αυτοί συντελεστές μας διηγούνται την ιστορία της Σόφι, μιας νεαρής κοπέλας, και του Γίγαντα που της γνώρισε τη Χώρα των Γιγάντων, με τα διάφορα θαύματα, αλλά και τους πολλαπλούς κινδύνους. Ο Γίγαντας όμως που πρωταγωνιστεί στην ιστορία είναι ιδιαίτερα φιλικός, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Γίγαντες της Χώρας, που είναι σκληροί και τρέφονται με ανθρώπινο κρέας. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο συγκεκριμένος γίγαντας τρέφεται με καγγούρι και τη μπουρμπουλάδα και είναι ιδιαίτερα εσωστρεφής και αγαπητός.

Η ταινία παρακολουθεί τη συναναστροφή της μικρής Σόφι με τον καλόκαρδο αυτό Γίγαντα, από τη στιγμή της άφιξής της στον άγνωστο αυτό τόπο, με τη μικρή να κατακλύζεται από αισθήματα φόβου μπροστά στο άγνωστο. Στη συνέχεια, η σχέση της μικρής με τον Γίγαντα ωριμάζει, περνάει από διάφορα στάδια, τα οποία παρακολουθούμε στην πλοκή της ταινίας και καταλήγουν οι δύο τους να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και να γίνονται σταδιακά πολύ καλοί φίλοι. Οι δύο τους καταλήγουν στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν τη βασίλισσα, μπλέκοντας σε νέες περιπέτειες.

Με αξιόλογους πρωταγωνιστές όπως τον υποψήφιο για Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς στον ρόλο του Γίγαντα, η ταινία υπόσχεται ποιοτικές στιγμές διασκέδασης και ποικιλία συναισθημάτων στους θεατές της ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση