ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παράξενη ιστορία

Η ταινία «Ετερος εγώ» αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο πίσω από πέντε φόνους

Newsroom Κ, Αθήνα

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η υπόθεση της ταινίας «Ετερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες αλλά κατέβηκε άρον άρον με απόφαση του σκηνοθέτη. Ο λόγος; Μια αναφορά στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» ήταν αρκετή για να συνδεθεί η ταινία με την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Από εκεί, έγινε καυτό θέμα σε εκπομπή μεσημεριανής ζώνης, όπου ως γνωστόν η τρίχα γίνεται τριχιά.

Ολα αυτά οδήγησαν τον σκηνοθέτη –προφανώς και υπό τον φόβο να κατηγορηθεί για επικοινωνιακά τρικ προώθησης της ταινίας– στην απόφαση να διακόψει την προβολή του «Ετερος εγώ» που μέχρι εκείνη τη στιγμή πήγαινε αρκετά καλά στις αίθουσες, και να δημοσιεύσει μια ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας. (...)

Υπό το φως, λοιπόν, των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με τον δράστη της Κηφισιάς –άλλωστε, όπως δήλωσα, η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δύο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ– αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στις έρευνες». Παράξενη ιστορία...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η κορυφή του παγόβουνου οι καταγγελίες Φαίδωνος για τουρκοκυπριακές

«Ηταν σε γνώση τους,αλλά έπρεπε κάποιος να καταγγείλει για να κινηθούν διαδικασίες.Φυσικά εάν και πότε. ...»
ΔΗΜΟΣ  |  17:21

Ερατώ Μαρκουλλή: Aδικη η επίρριψη ευθυνών και στη δική μας πλευρά

«Το αδιέξοδο στα μυαλά κα Μαρκουλη. Εσείς και οι θιασώτες της όποιας λύσης και του λιβανίσματος του Ακκιντζί, ...»
Α κ ρ ί τ α ς  |  13:17

Συνεχίζει το blame game η Τουρκία

«Το blame game το συνεχίζουν και οι δύο πλευρές όπως κάνουν κάθε φορά εδώ και δεκαετίες. Ο ΓΓ πάντως ...»
LEO  |  09:32

Κύριοι ηγέτες, περιμένω απάντηση!

«Οι τυφλές στατιστικές πάντα κρύβουν παγίδες. Ο αριθμός Ελλήνων και Τούρκων νεκρών στις ταραχές του 63-64 ...»
Λάρης Βραχίμης  |  02:31

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση