ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «Αόρατη όψη» μιλάει για την τέχνη, την έμπνευση, τον καλλιτέχνη

Μία ακόμη θεατρική πρόταση περί εικαστικών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Newsroom K

Μετά την παράσταση «Κόκκινο», ακόμη μία θεατρική πρόταση περί εικαστικών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, διευρύνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις δραστηριότητές της, με επίκεντρο πάντοτε τον κόσμο της Τέχνης. 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη επιλέγει να συνεργαστεί για δεύτερη φορά με την Alpha Square (πέρυσι ανέβηκε το έργο «Κόκκινο», που αφορούσε στον σημαντικό ζωγράφο Μαρκ Ρόθκο). Αυτή τη φορά το έργο αφορά σε έναν φανταστικό χαρακτήρα, που εμπνεύστηκε ο Αμερικανός Donald Margulies, στο έργο «Αόρατη Όψη». 

Η φετινή επιλογή, λοιπόν, καταπιάνεται και πάλι με το σύγχρονο μέγα θέμα της εμπορικότητας στην τέχνη, με την αξία του ονόματος του καλλιτέχνη, αλλά και με το πώς ερμηνεύονται ή παρερμηνεύονται τα έργα ενός καλλιτέχνη. Μέσα από το έργο εξετάζονται και τα κίνητρα, αλλά και η έμπνευση του καλλιτέχνη. Ο πρωταγωνιστής εικαστικός είναι μία φανταστική προσωπικότητα, που έχοντας περάσει από τα σαλόνια των γκαλερί, το τελευταίο διάστημα είναι κάπως ξεχασμένος. Όταν ο ζωγράφος Jonathan Waxman βρίσκεται στο Λονδίνο για μία σημαντική έκθεση ολόκληρου του έργου του, επισκέπτεται την Patricia, μία παλιά του αγάπη, την οποία απέρριψε εγωιστικά, δέκα χρόνια νωρίτερα... Τότε όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. 

Το έργο του Donald Margulies (Sight Unseen) πήρε το Βραβείο Obie ως «Καλύτερο Νέο Αμερικάνικο Έργο» (1992) και ήταν φιναλίστ για Βραβείο «Pulitzer».

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαρνάβας Κυριαζής και ερμηνεύουν οι Ανδρέας Αραούζος, Άντρη Κυριαζή, Φώτης Αποστολίδης και Χριστίνα Μαρούχου. Σκηνικά και κοστούμια επιμελούνται οι Γιώργος Γιάννου και Ρέα Ολυμπίου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Κολιάς και το σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου.

Πού/Πότε: Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Πρεμιέρα: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30.

Τακτικές παραστάσεις μέχρι 6 Μαρτίου: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30

Εισιτήρια: €15-€12, Λεβέντειος Πινακοθήκη, τηλ. 22 668838

Πληροφορίες:
www.alphasquare.com.cy | www.facebook.com/alphasquare | www.leventisgallery.org

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλοδαπός άνδρας επιτέθηκε στην γυναίκα και το παιδί του

«Καλημέρα Αστυνομία της Πάφου! »
knak  |  10:16

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»
Ai Em  |  08:33

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται...»
s29k2  |  08:31

Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για τις υποθέσεις Σκριπάλ-Γκλουσκόφ

«Η Ρωσία τι έρευνα θα καμει; Υπάρχει κανένας που αμφιβάλει ότι είναι ρωσικό εργο;»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:18

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Προτάσεις για εκδηλώσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες

28+1 ιδέες για το weekend

Θέατρα, συναυλίες, events για τα παιδιά, σινεμά, εικαστικά και όλες οι εκδηλώσεις που θα κάνουν το Σαββατοκύριακο σας μοναδικό ...
Newsroom K
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ