ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ΘΥΜΕΛΗ από τον ΘΟΚ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κρατικού θεάτρου υποβλήθηκαν αυξημένες αιτήσεις

Newsroom K

Ανακοινώθηκαν από τον ΘΟΚ τα αποτελέσματα για το ΘΥΜΕΛΗ (2017). Σύμφωνα με την ανακοίνωση υποβλήθηκαν συνολικά 116 αιτήσεις από 45 φορείς ή άτομα και όλες οι αιτήσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ανάπτυξης του Δ.Σ.
Η τελική βαθμολόγηση επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου.

Για το ΘΥΜΕΛΗ 2017 υπήρξε αυξημένος αριθμός αιτήσεων και στην ανακοίνωση ο ΘΟΚ κάνει λόγο για αύξηση της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των φορέων με υγιή συναγωνισμό, που έχει γνώμονα το καλό θέατρο.

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι λόγω του του αυξημένου αριθμού αιτήσεων και της μεγάλης ανταγωνιστικότητας είναι  πολλές αξιόλογες προτάσεις μένουν εκτός χρηματοδότησης. Ο ΘΟΚ προσθέτει ότι στο πλαίσιο του κονδυλίου που του διατίθεται για επιχορηγήσεις, δεν ήταν εφικτή η χρηματοδότηση περισσότερων προτάσεων. Το Δ.Σ. του ΘΟΚ εξακολουθεί να επαναξιολογεί το ΘΥΜΕΛΗ, και έχει πρόθεση να συνεχίσει τον διάλογο με τους φορείς ώστε να πάρει το Σχέδιο την τελική του μορφή για τον επόμενο χρόνο (2018) με κοινό στόχο το ΘΥΜΕΛΗ να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικό, και δίκαιο Σχέδιο για όλα τα σχήματα, κλείνει η ανακοίνωση.

Οι επιχορηγήσεις

Στην ΕΘΑΛ αναλογούν 200.000 ευρώ για πέντε παραγωγές, («Χάσης», του Δημήτριου Γουζέλη, «The Patrick Pierce Motel», του Χιου Λέοναρντ, «Αμφιτρύωνας», του Πλαύτου, «Ο πελεκάνος», του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Ανάστα ο Αντρίκος», του Αντρέα Νικολαΐδη). Ακολουθούν το Σατιρικό Θέατρο με πέντε επίσης παραγωγές («Ηλέκτρα», του Σοφοκλή, «Έγκλημα και Τιμωρία», του Ντοστογιέφσκι, «Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο», του Αλέκου Σακελλάριου «Ο αγνοούμενος», της Αλιγιέ Ουμμανέλ «Ο υπόγειος… εκατομμυριούχος», του Χρήστο Μπόιτσεβ) και το Θέατρο Διόνυσος επίσης με πέντε παραγωγές («Έγκλημα και Τιμωρία», του Ντοστογιέφσκι, «Ώρα καλή», του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, «Ο κλήρος του μεσημεριού», του Πωλ Κλωντέν, «How the other half loves», του Alan Ayckbourn, «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος», του Ματέι Βίζνιεκ) με το ποσό των 175.000.

Το Θέατρο Σκάλα θα λάβει €150.000 ευρώ και το Θέατρο Ένα θα λάβει €130.000. Ποσό €120 χιλιάδων ευρώ αναλογεί στο Θέατρο Ανεμώνα.

Μικρότερα θεατρικά σχήματα θα λάβουν από 50.000 έως 10.000 ευρώ.

Δείτε τον κατάλογο με τα αποτελέσματα εδώ

Για σκοπούς διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες και τα ποσά που θα διατεθούν κατά το 2017 στα Θεατρικά Σχήματα.  Τα ποσά θα εκταμιευθούν νοουμένου ότι οι παραγωγές θα υλοποιηθούν ως υποβλήθηκαν στις αιτήσεις που εγκρίθηκαν.  Σημειώνεται επίσης ότι η επιχορήγηση κυπριακού έργου θα εκταμιευθεί νοουμένου ότι εξασφαλίζεται βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 16/25 από την ΕΑΠ, σύμφωνα με τη σχετική πρόνοια του Σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε πες αλλόνα ρε Κελαήδη. Αντί να δεις την καταβαράθρωση ΟΛΩΝ των θεσμών που υπάρχει επί προεδρίας αυτούς ...»
XXX  |  07:55

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Σονάτα για δυο

Θα καταφέρουν μάνα και κόρη να συμφιλιωθούν μετά από μια φρικτή νύχτα εξομολογήσεων
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X