ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ΘΥΜΕΛΗ από τον ΘΟΚ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κρατικού θεάτρου υποβλήθηκαν αυξημένες αιτήσεις

Newsroom K

Ανακοινώθηκαν από τον ΘΟΚ τα αποτελέσματα για το ΘΥΜΕΛΗ (2017). Σύμφωνα με την ανακοίνωση υποβλήθηκαν συνολικά 116 αιτήσεις από 45 φορείς ή άτομα και όλες οι αιτήσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ανάπτυξης του Δ.Σ.
Η τελική βαθμολόγηση επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου.

Για το ΘΥΜΕΛΗ 2017 υπήρξε αυξημένος αριθμός αιτήσεων και στην ανακοίνωση ο ΘΟΚ κάνει λόγο για αύξηση της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των φορέων με υγιή συναγωνισμό, που έχει γνώμονα το καλό θέατρο.

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι λόγω του του αυξημένου αριθμού αιτήσεων και της μεγάλης ανταγωνιστικότητας είναι  πολλές αξιόλογες προτάσεις μένουν εκτός χρηματοδότησης. Ο ΘΟΚ προσθέτει ότι στο πλαίσιο του κονδυλίου που του διατίθεται για επιχορηγήσεις, δεν ήταν εφικτή η χρηματοδότηση περισσότερων προτάσεων. Το Δ.Σ. του ΘΟΚ εξακολουθεί να επαναξιολογεί το ΘΥΜΕΛΗ, και έχει πρόθεση να συνεχίσει τον διάλογο με τους φορείς ώστε να πάρει το Σχέδιο την τελική του μορφή για τον επόμενο χρόνο (2018) με κοινό στόχο το ΘΥΜΕΛΗ να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικό, και δίκαιο Σχέδιο για όλα τα σχήματα, κλείνει η ανακοίνωση.

Οι επιχορηγήσεις

Στην ΕΘΑΛ αναλογούν 200.000 ευρώ για πέντε παραγωγές, («Χάσης», του Δημήτριου Γουζέλη, «The Patrick Pierce Motel», του Χιου Λέοναρντ, «Αμφιτρύωνας», του Πλαύτου, «Ο πελεκάνος», του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Ανάστα ο Αντρίκος», του Αντρέα Νικολαΐδη). Ακολουθούν το Σατιρικό Θέατρο με πέντε επίσης παραγωγές («Ηλέκτρα», του Σοφοκλή, «Έγκλημα και Τιμωρία», του Ντοστογιέφσκι, «Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο», του Αλέκου Σακελλάριου «Ο αγνοούμενος», της Αλιγιέ Ουμμανέλ «Ο υπόγειος… εκατομμυριούχος», του Χρήστο Μπόιτσεβ) και το Θέατρο Διόνυσος επίσης με πέντε παραγωγές («Έγκλημα και Τιμωρία», του Ντοστογιέφσκι, «Ώρα καλή», του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, «Ο κλήρος του μεσημεριού», του Πωλ Κλωντέν, «How the other half loves», του Alan Ayckbourn, «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος», του Ματέι Βίζνιεκ) με το ποσό των 175.000.

Το Θέατρο Σκάλα θα λάβει €150.000 ευρώ και το Θέατρο Ένα θα λάβει €130.000. Ποσό €120 χιλιάδων ευρώ αναλογεί στο Θέατρο Ανεμώνα.

Μικρότερα θεατρικά σχήματα θα λάβουν από 50.000 έως 10.000 ευρώ.

Δείτε τον κατάλογο με τα αποτελέσματα εδώ

Για σκοπούς διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες και τα ποσά που θα διατεθούν κατά το 2017 στα Θεατρικά Σχήματα.  Τα ποσά θα εκταμιευθούν νοουμένου ότι οι παραγωγές θα υλοποιηθούν ως υποβλήθηκαν στις αιτήσεις που εγκρίθηκαν.  Σημειώνεται επίσης ότι η επιχορήγηση κυπριακού έργου θα εκταμιευθεί νοουμένου ότι εξασφαλίζεται βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 16/25 από την ΕΑΠ, σύμφωνα με τη σχετική πρόνοια του Σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Αποκήρυξε μέσω Σιζόπουλου τη διζωνική ο Νικόλας;

«• Εάν κάποιοι θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άλλοι για να θυματοποιηθούν. • Κυπριακό: Υπάρχει νέα στρατηγική; ...»
Παναγιώτης Ήφαιστος  |  19:52

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Το θεατρικό κείμενο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Θέατρο Ντούμπροβκα στη Μόσχα

Θέατρο... «Nordost»

Με μία επιτυχημένη πορεία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, το θέατρο VERSUS, ανεβάζει φέτος για δεύτερη φορά, την πολυσυζητημένη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ