ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακρινή Χώρα - Μια δια-γενεαλογική, δικοινοτική εγκατάσταση

Εστιάζει στη «μακρινή γη» της παιδικής ηλικίας και τις μνήμες του σώματος και όχι μόνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων για την Τελετή Έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 διοργανώνεται μια ακουστικο-οπτική εγκατάσταση σε 3 μέρη με τίτλο «Μακρινή Χώρα».

Πρόκειται για μία δια-γενεαλογική, δικοινοτική, ακουστικο- οπτική εγκατάσταση και εστιάζει στη «μακρινή γη» της παιδικής ηλικίας και τις μνήμες του σώματος, καθώς και στη «μακρινή χώρα» των κοινών ελπίδων και ονείρων για το μέλλον. Το έργο είναι εμπνευσμένο από γραπτά του γνωστού Κύπριου ποιητή Taner Baybars (Plucked in a Far Off Land ), και από την έρευνα της ομάδας για την παιδική ηλικία πριν και μετά από το 1974.

Τρεις γενιές Κυπρίων (και από τις δύο πλευρές της Νεκρής Ζώνης) συναντώνται για να μοιραστούν βιώματα στο πλαίσιο της εγκατάστασης. Η εγκατάσταση είναι αφιερωμένη στις δύο κοινότητες, καθώς και σε κάθε λαό ο οποίος ζει σε μια διαιρεμένη κοινωνία. Το έργο προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν την εγκατάσταση ως ένα ταξίδι διαμέσου τριών χώρων και τριών μερών αντίστοιχα και στο τέλος να καταγράψουν ένα δικό τους βίωμα και μια ευχή για το μέλλον.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα Echo Arts, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους Αριάνα Οικονόμου, Gurgenc Korkmazel, Dorinda Hulton και Peter Hulton. Τη μουσική συνέθεσε ο Λάρκος Λάρκου.


Πότε/πού: Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. Περιήγηση Έκθεσης: 29 Ιανουαρίου 2017, 12:30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 (10:00 – 19:00).

Η παραγωγή είναι της Echo Arts.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση