ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» του Ν. Κούνδουρου

Το θεατρικό εγχείρημα «Ρε Αλέξης» ανεβάζει την μοναδική παράσταση του Κούνδουρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου σας καλεί στην θεατρική παράσταση, Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ, έργο του μεγάλου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου,που ανεβάζει το θεατρικό εγχείρημα'' Ρε Αλέξης'' που τον περσινό Δεκέμβριο ανέβασε στην Κύπρο το έργο του Χ.Ζιν '' O Μαρξ στο Σόχο''.

Το έργο αποτελεὶ ιστορικό ντοκουμέντο ενός '' άψογου'' νεαρού απόφοιτου Νομικής και αξιωματικού πληροφοριών της ΕΣΑ, ο οποίος δολοφόνησε την κοπέλα του Καίτη με χειρουργικό τρόπο και εκπαραθυρώθηκε όπως ήταν της μοδός τότε. Το θύμα ανὴκε στο στρατόπεδο των ''άλλων'', των αντιστασιακών και των αντιφρονούντων της Χούντας των Αθηνών.

Ο νεαρός αγορητής και δικηγόρος Θεόφιλος Τσάφος απολογείται στο δικαστήριο προσπαθεί μετά μανίας να δικαιωθεί σαν άλλος Ρασκόλνικωφ και Φραγκογιαννού για το δίκαιο της επιλογής του. Παλεύει για την άρση του καταλογισμού γνωρίζοντας τα νομικά τερτίπια όπως και το κυρίοτερο:

'' Aπόρησαν οι αστυνομικοί γιατί παραδώθηκα στα χέρια τους. Απόρησαν ακόμη γιατί η Καίτη ήταν πια νεκρή από ασφυξία προκληθείσα εκ παρατεταμλενης περισφύξεως χειρών εις τον λαιμόν και την καρωτίδα, την πέταξα πια νεκρή από το παράθυρο στου τρίτου ορόφου στο πεζοδρόμιο. Στην αστυνομία κύριοι δικαστές είχα τότε εμπιστοσύνη.Ένιωθα σίγουρος και δυνατός ανάμεσα τους''.

Το ερώτημα τίθεται: Eίναι ο Θεόφιλος Τσάφος σχιζοφρενής; Στα πλαίσια ποιάς υγιούς κοινωνίας; Bέβαια, τον χρειάζεται εξαιρετικά ικανό αξιωματικό σαν είναι να βασανίσει στα μπουντρούμια της ασφάλειας τον αδελφό της μάνας του.

'' Aυτός είμαι κύριοι δικαστές. Άψογος! Και δεν μπορώ να το κρύψω.''
H απάντηση μάλλον δίδεται στο τέλος από το θύμα:
- Xαφιέ!

Η παράσταση έχει κάνει σχεδόν τον γύρο της Ελλάδας σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους με 70 παραστάσεις μέχρι τώρα.

Ημέρα: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.
Ώρα: 20:00
Είσοδος: 10 ευρώ
(Η παράσταση ταξιδεύει σ' όλες τις πόλεις)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση