ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απεβίωσε ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον

Ο ταλαντούχος και αξιόπιστος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Μπιλ Πάξτον είχε κερδίσει μια αξιοσέβαστη θέση στη βιομηχανία του θεάματος ως ένας ταλαντούχος και αξιόπιστος ηθοποιός, μέσα από τη συμμετοχή του σε μεγάλου φήμης ταινίες.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της οικογένειάς του, ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Γεννημένος στο Τέξας στις 17 Μαΐου του 1955, ο Μπιλ Πάξτον μετακόμισε στο Λος Αντζελες σε ηλικία 18 ετών και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο χώρο του θεάματος δουλεύοντας ως σκηνογράφος για την εταιρεία New World Pictures του βασιλιά των b-movies, Ρότζερ Κόρμαν. Σε παραγωγή του Κόρμαν, μάλιστα, το «Crazy Mama» (1975) του Τζόναθαν Ντέμι, ο Πάξτον θα έκανε και το ντεμπούτο του ως ηθοποιός.

Μέσα από το φυτώριο ταλέντων του Κόρμαν θα γνώριζε και τον Τζέιμς Κάμερον, στις ταινίες του οποίου θα παρέδιδε και μερικές από τις πιο γνωστές του ερμηνείες, ξεκινώντας από έναν μικρό ρόλο στον «Εξολοθρευτή» (1984) και συνεχίζοντας με το «Aliens» (1986), τα «Αληθινά Ψέματα» (1994) και τον «Τιτανικό» (1997), ενώ μια από τις καλύτερες στιγμές του θα γνώριζε μέσα από το υπέροχο βαμπιρικό γουέστερν «Near Dark» (1987), σε σκηνοθεσία της τότε συντρόφου του Κάμερον, Κάθριν Μπίγκελοου.

Αλλες σημαντικές ερμηνείες του ήταν στο «Weird Science» (1985) του Τζον Χιουζ, το φιλμ νουάρ «One False Move» (1992) και το «Apollo 13» (1995). Το 2001 πραγματοποίησε και ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο με την ταινία τρόμου «Frailty», με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το οποίο όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Η καριέρα του γνωστού ηθοποιού διήρκησε τέσσερις δεκαετίες και ο χαμός του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο κοινό που τον ακολουθούσε και στους οικείους του. «Ο Μπιλ διακρινόταν για το πάθος που είχε για την υποκριτική και θα τον θυμόμαστε όλοι ως έναν θεσμό και ακούραστο εργάτη της τέχνης», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση