ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτή τάξη Biodanza στο πλαίσιο του Interspace

Συντονισμός μέσω της μουσικής κίνησης και συναισθήματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του προγράμματος Interspace διοργανώνεται από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας η ανοικτή τάξη της Biodanza. Η εμπειρία της Biodanza στόχο της έχει να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής και επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους, αλλά επίσης να μας συντονίσει με την καλή και υγιή λειτουργία του σώματός μας.

Τι είναι η Biodanza
Η Biodanza παράγεται από την ελληνική λέξη βίος και την ισπανική danza που σημαίνει χορός. Είναι η ένωση της μουσικής, με την κίνηση και το συναίσθημα. Είναι ένα σύστημα που βοηθά στην προσωπική μας ανάπτυξη και που το κέντρο της είναι η ίδια η ζωή.
Μέσα από την αρμονική της μουσική και κίνηση, μας οδηγά σε αυτή την βαθειά αίσθηση της χαράς και απόλαυσης της ζωής. Νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Αυτά τα συναισθήματα που τα άτομα νιώθουν, κατά την διάρκεια μιας τάξης της Biodanza, τα μεταφέρουν στην καθημερινότητα τους και με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποιούν, ότι λειτουργούν πολύ πιο θετικά απέναντι στην ζωή.

Αρμονική λειτουργία σώματος - νου
Όλες οι ασκήσεις της Biodanza έχουν στόχο την αρμονική λειτουργία ολόκληρου του ανθρώπου, δηλαδή σκέψεις, συναισθήματα, σώμα και πνεύμα. Με την Biodanza ο χορευτής μπορεί, μεταξύ άλλων, να μειώσει το καθημερινό άγχος, να βελτιώσει την ικανότητά του για εποικοδομητική επικοινωνία, να αυξήσει τη ζωτικότητά του αλλά και να ισορροπήσει τις ενδοθυμικές μας αλλαγές (εναλλαγές της ψυχολογικής μας διάθεσης, ευφορία, λύπη κ.λπ.)

Στην ανοικτή τάξη μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 15 ετών και πάνω, και δεν χρειάζεται γνώση χορού. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε του αρέσει η μουσική, η κίνηση, η επικοινωνία. Χρειάζονται άνετα ρούχα και παπούτσια.

Σάββατο, 8 Απριλίου, ώρα 11:30-1:30 μ.μ., Στέγη Χορού Λευκωσίας, Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία

Πληροφορίες: 22780960 / 7000 503, www.facebook.com/dancehouse.lefkosia


Είσοδος Ελεύθερη

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση