ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαστρονόμος Δεκεμβρίου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου: Ένα συναρπαστικό γιορτινό οδοιπορικό στην Πίνδο, ένα συγκλονιστικό ταξίδι μέσα από συνταγές και ιστορίες, στην μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας. Aυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Στο Μέτσοβο ψήσαμε τις διάσημες ηπειρώτικες βλαχόπιτες και γνωρίσαμε την πιο περίπλοκη και γιορτινή πίτα του οδοιπορικού, την πρωτοχρονιάτικη πίτα «κου κάρνε» με χειροποίητα φύλλα, πέτουρα και αρνί, αλλά και την φημισμένη τυρόπιτα κασιάτα, την πισπιλίτα και τη χειμωνιάτικη λαχανόπιτα.

Στο Μπουραζάνι Κόνιτσας, το θρυλικό στέκι των παλιών κυνηγών, ο ντόπιος σεφ Θανάσης Τάσσος έφερε στο τραπέζι εμβληματικά κυνήγια στην πιο εορταστική τους εκδοχή. Ο λαγός στιφάδο ψημένος στον φούρνο και το ελάφι ψημένο με άγριες μαύρες τρομπέτες μπήκαν στο τραπέζι μαζί με κρασάτο αγριογούρουνο και μελωμένο κριθαράκι, αλλά και με το παραδοσιακό καρυδάτο ζαρκάδι, μια ωδή στη ντόπια συναρπαστική μαγειρική.

Γλυκάναμε το οδοιπορικό μας στο Πάπιγκο, με τα κλασικά σιροπιαστά γλυκίσματα της Πίνδου, από τα κεντημένα ιτσλί των Μικρασιατών προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά της Πίνδου, μέχρι τη διάσημη πατσαβουρόπιτα, τη σιροπιαστή και ευωδιαστή πορτοκαλόπιτα του Ζαγορίου.

Ακόμη:

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μας φτιάχνει

Mince pies με γλυκό περγαμόντο και Κουραμπιεδάκια με μαστίχα και χαλεπιανά για να συνοδεύσουν γιορτινά τον καφέ ή το τσάι μας.

Στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση