ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη με 17 θανάτους στη Ρουμανία

Προειδοποιήσεις για επιδημία ιλαράς καθώς υπάρχει μείωση στην αγορά εμβολίων

ΚΥΠΕ

Προειδοποιήσεις για επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη απευθύνει ο ΠΟΥ καθώς παρουσιάζονται σοβαρές μειώσεις στους εμβολιασμούς.

Τον Ιανουάριο καταγράφηκαν περισσότερα 500 περιστατικά σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η σοβαρή και άκρως μεταδοτική ασθένεια είχε περιοριστεί. Θάνατοι καταγράφηκαν στη Ρουμανία.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρουμανία , η Πολωνία, η Ελβετία και η Ουκρανία πλήγηκαν περισσότερο καθώς τα επίπεδα εμβολιασμών είναι κάτω του 95% . Η επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη Σουζάνα Γιακάμπ απηύθυνε αυστηρές εκκλήσεις στις χώρες για να εντείνουν τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό, λέγοντας ότι η επιδημία δεν θα περιοριστεί εκτός και αν τα εμβόλια καλύψουν όλους τους κατοίκους.

Μόνο στην Ιταλία τα περιστατικά τριπλασιάστηκαν αυτό το χρόνο καθώς οι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους λόγω του φόβου για διασύνδεση των εμβολίων με αυτιστικά επεισόδια. Στη Ρουμανία καταγράφηκαν 17 θάνατοι και χιλιάδες κρούσματα από το Σεπτέμβρη και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση