e-kathimerini NEWSLETTER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
Τελευταία ενημέρωση: 08:11
ΤΩΡΑ:
Είσοδος Εγγραφή Apps Home
Εστιατόρια
Ημερομηνία: 27.07.2010 | 14:23
Περιγιάλι
«Οι γεύσεις είναι εξαιρετικές, ο chef δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια που σε συνδυασμό με τα φρέσκα θαλασσινά κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας»

Φαγητό 4/5
Εξυπηρέτηση 3.5/5
Χώρος 3/5
Value for money 3/5
Γενική Βαθμολογία 3.5/5
Κρασί 3/5

Μην απελπίζεστε όσοι περνάτε το καλοκαίρι σας στη Λευκωσία,
Εφόσον μπορείτε να πάρτε μια πρώτης τάξεως γεύση από θάλασσα, στην ψαροταβέρνα το Περιγιάλι. Η υποδοχή που μας έγινε όταν βρεθήκαμε στο νέο εστιατόριο, ήταν εγκάρδια. Ο ιδιοκτήτης, ο κύριος Γιώργος, με το πλατύ του χαμόγελο μας καλωσόρισε μέσα σε ένα κλίμα σπιτικής οικειότητας. Ο χώρος βρίσκεται εκεί που παλιά στεγάζονταν τα Δέκα Φανάρια και είναι πλήρως ανακαινισμένος, προσεγμένος μεν, αδιάφορος δε. Η εξυπηρέτηση άψογη και η φροντίδα των ανθρώπων του γεμάτη καλές προθέσεις. Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε άνθρωποι του ψαρομεζέ και του τηγανιού, ο ενθουσιώδης κύριος Γιώργος μας οδήγησε στο ψυγείο με τα ψάρια και τους αστακούς, ενημερώνοντάς μας προφορικά για τις άλλες μας επιλογές.
Διαλέξαμε με την καθοδήγηση του ειδικού ένα ψαράκι ίσο με την παλάμη, με το όνομα σάρπα και καλαμάρι-χταπόδι στη σχάρα. Ένα πιάτο με καβουράκια που βγήκε από την κουζίνα εκείνη τη στιγμή, μας έβαλε σε πειρασμό, στον οποίο και τελικά υποκύψαμε. Ο ιδιοκτήτης πρότεινε να πάρουμε μια ποικιλία από ορεκτικά καθώς και δυο γαρίδες για να τις δοκιμάσουμε, μια συμβουλή που ακολουθήσαμε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Μέχρι να γυρίσουμε στο τραπέζι βρήκαμε καπηρομένο ψωμί και πίττα ζεστή, αρωματισμένη με ελαιόλαδο και λεπτοτριμμένη ρίγανη, πραγματική χαρά Θεού από μια γεύση που θυμίζει Ελλάδα. Τυροκαυτερή με πραγματικό κόκκινο ψιλοκομμένο πιπέρι, πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και οι πράσινες ελιές, συνόδευσαν επάξια το ψωμί. Ένα τέλεια ωριμασμένο αβοκάντο, μια ολόφρεσκη χωριάτικη σαλάτα (€3.80) και η σπιτική ποικιλία (€4.80) με χούμους, ταραμοσάλατα και τζατζίκι με μπόλικο δυόσμο, προκάλεσαν τον πρώτο ενθουσιασμό. Παρόλο που όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολλά, ήρθαν σε λιλιπούτειες ποσότητες ίσα-ίσα για να ακονίσουν τη γεύση και όχι να σε χορτάσουν.
Το χταπόδι (€14.30 το κιλό) και το καλαμάρι (€12.50) ήταν εξαίσια. Μαλακά -παρότι ψημένα στην σχάρα- ραντισμένα με προσεγμένα τριμμένη ρίγανη για να αρωματίζει χωρίς να πικρίζει. Οι δυο γαρίδες, πολύ νόστιμες και ζουμερές, μας στοίχησαν €7.5 η μία όπως είδαμε αργότερα στο λογαριασμό. Το εστιατόριο χρειάζεται επειγόντως τιμοκατάλογο και ο κύριος Γιώργος πρέπει να φύγει από τη νοοτροπία  του ότι όλοι οι Λευκωσιάτες έχουν λεφτά, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Τα καβουράκια (€5.10), η τηγανιτή υποχώρηση της βραδιάς, ήταν τρυφερά και τόσο μικρά, μια μπουκιά το καθένα (δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τι θα έλεγε η μαμά τους η κυρία Καβουρίνα). Το ψάρι σάρπα (€55 το κιλό) όμως, ήταν η απογοήτευση της βραδιάς. Χωρίς να είναι ολόφρεσκο δεν ήταν ούτε και μπαγιάτικο, κάτι ενδιάμεσο δηλαδή και η σος από λαδολέμονο είχε μέσα μια σταλιά από μουστάρδα, κάτι που μετέτρεψε το όλον από γνώριμη γεύση σε άγνωστη και του έδωσε μια πικράδα.
Συνολικά μας άρεσε το Περιγιάλι και θα ξαναπάμε. Οι τιμές είναι τσιμπημένες - μέχρι και το νερό χρέωσαν και ας μας το πρόσφεραν χωρίς να το παραγγείλουμε. Αν πάτε και παραγγείλετε προσεγμένα, δεν θα το μετανιώσετε. Οι γεύσεις είναι εξαιρετικές, ο chef δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και σε συνδυασμό με τα φρέσκα θαλασσινά ο χώρος αυτός μπορεί να κερδίσει την πρώτη θέση στα είδος του, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα.

INFO
Κεφαλληνίας 5, Ακρόπολη, Λευκωσία, τηλ. 22490007

www.kathimerini.com.cy από Beautiful People

Εστιατόρια: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Da Leonardo (Θεσσαλονίκη) (23/04/2014)
«Μάγευμα» στα Ταμπούρια (21/04/2014)
Hytra απλά (Αθήνα) (14/04/2014)
Μπαρµπαδήµος (Αθήνα) (07/04/2014)
Τα «έντεχνα» της Σπονδής (31/03/2014)
O «Τραβόλτα» στο Περιστέρι (19/03/2014)
Punto Es (Θεσσαλονίκη) (11/03/2014)
Vespa Rossa (Αθήνα) (05/03/2014)
Rancho Bar & Grill (25/02/2014)
Fish Co. Platters (Ψυχικό, Αθήνα) (19/02/2014)
Ο διάσημος σεφ Michel del Burgo αναλαμβάνει τη Σπονδή  (13/02/2014)
Παπαϊωάννου (Πειραιάς) (12/02/2014)
Διαγώνιος (Θεσσαλονίκη) (04/02/2014)
Aleria (Μεταξουργείο, Αθήνα) (27/01/2014)
Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης στην παγκόσμια πεντάδα (21/01/2014)
Mystic Pizza στην Αθήνα (16/01/2014)
«Αθήρι» στην Αθήνα (09/01/2014)
Δύο γνωστοί Ελληνες σεφ μιλούν για την τέχνη του φαγητού  (23/12/2013)
Guru Bar & Restaurant τώρα και στην Πάφο (05/12/2013)
The Powerhouse  (29/11/2013)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και σος Ταϊλάνδης (07/03/2014)
Νoodles με κοτόπουλο (06/03/2014)
Καινούργιο νόημα στην χαλάρωση (05/03/2014)
Το ζευγάρι που αποχώρησε από το «Just The Two Of Us» (24.04.2014 | 01:02)
Ρούλα Κορομηλά: Άδειασε on air Ράνια Κωστάκη και Γιώργο Γιαννιά (24.04.2014 | 00:37)
Courtney Parker: Είπε on air «Σ'αγαπώ» στον Χρήστο Μάστορα! (24.04.2014 | 00:07)
blogzone
Πολιτικό Παρασκήνιο
Τα σπασμένα αβγά των κομμάτων βρωμάνε
Πίσω απο τις κάμερες:
- Επιστρέφει ο Βοού
- Κέρναγε ο Φανιέρος
- Στην Τότεναμ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Επιστήμη
Τεχνολογία
Media
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio