ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:46
 

Κάποιοι, κάπου, κάποτε

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τον Γιώργο Λιλλήκα, τον γνώρισα την εποχή που ήταν στο ΑΚΕΛ ενταγμένος στις Νέες Δυνάμεις. Έκτοτε ο νυν υποψήφιος Πρόεδρος, κατάφερε να φτιάξει το προφίλ, του πολιτικού που ήλθε για να μείνει στα πράγματα. Από το ΑΚΕΛ και τις Νέες Δυνάμεις, βρέθηκε στο πλευρό του Τάσσου Παπαδόπουλου σε τρία πόστα κλειδιά. Του Υπουργού Εμπορίου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Υπουργού Εξωτερικών. Στις Προεδρικές Εκλογές του 2008 είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην προεκλογική του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια, με ένα κενό μερικών χρόνων για περισυλλογή όπως είχε πει στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του Λόγου με Λόγια Σταράτα, επανήλθε στο προσκήνιο πετυχαίνοντας παρουσία στα κοινά με τη Συμμαχία Πολιτών. Δεν έχω την παραμικρή επικριτική διάθεση για την πορεία του Γιώργου Λιλλήκα, όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου, τα μάτια μας έχουν δει μετακινήσεις που μόνο θεωρητικά θα μπορούσαν να γίνουν.

Το ζήτημα δεν είναι αν, ο υποψήφιος Πρόεδρος από το αριστερό ΑΚΕΛ μεταπήδησε στον δεξιό πατριωτικό χώρο και ο λόγος του έκανε στροφή 180 μοιρών, σε βασικά ζητήματα. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν τα όσα αποκάλυψε στις «Κ» περί προσπάθειας κάποιων να τον εξαγοράσουν. Ο κ. Λιλλήκας την ώρα που αποφάσιζε να κάνει τις αποκαλύψεις, την ίδια στιγμή έπρεπε να δώσει και ονόματα. Ο υποψήφιος Πρόεδρος δεν το έπραξε, αρκέστηκε στην τετριμμένη λογική του γενικά και αόριστα.

Ακόμα και αν τα όσα είπε ο κ. Λιλλήκας είχαν βάση, σε καμία περίπτωση δεν θα έβγαινε να ξεμπροστιάσει, αυτόν ή αυτούς που επιχείρησαν να τον εξαγοράσουν, κατά τα λεγόμενά του. Ο κ. Λιλλήκας γνωρίζει ότι δεν έχει πιθανότητες να είναι στο δεύτερο γύρο, έτσι όπως διαμορφώθηκε το σκηνικό των Προεδρικών Εκλογών. Με τις καταγγελίες του προσπαθεί να δώσει συνέχεια στην πολιτική του ύπαρξη δημιουργώντας θόρυβο γύρω από το πρόσωπό του, κάτι που πέτυχε.

Ο κ. Λιλλήκας εάν είχε διάθεση να συγκρουστεί, θα έδινε διευθύνσεις και ονόματα. Αυτή η καταγγελτική αοριστολογία του δίνει την δυνατότητα ελιγμών. Το ίδιο ισχύει και για τις καταγγελίες του επικεφαλής του ΕΛΑΜ. Όταν προβαίνεις σε τόσο σοβαρές καταγγελίες με ποινικές διαστάσεις είσαι αποφασισμένος να πάς έως το τέρμα. Διαφορετικά το κρατάς για τον εαυτό σου και τα απομνημονεύματά σου.

Το μόνο που πέτυχε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ήταν, να εντείνει την απαξίωση του πολιτικού κόσμου στα μάτια των πολιτών και από την άλλη να λάβει, δικαίως, έξτρα μπόνους τηλεοπτικό χρόνο. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης να αναφέρω ότι, το Mega προτού περάσει στα χέρια της εκκλησίας, κοστολογούσε την τηλεοπτική διαφήμιση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, που είναι οι βραδινές ώρες, με 40 λίρες το δευτερόλεπτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση

X