ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αγία Νάπα - ΑΕΚ 1-3: Όταν πήρε μπρος...

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πέρασε από το «Τάσος Μάρκου» με νίκη 3-1 η ΑΕΚ και διατήρησε την απόσταση από την κορυφή στον ένα βαθμό. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Αγίας Νάπας.

Γκολ σε τρίτο σερί παιχνίδι για τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Σκόραρε ξανά ο Αντρέ Άλβες. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Καταλά, ο οποίος είχε ισοφαρίσει προς το τέλος του ημιχρόνου. Για την Αγία Νάπα σκόραρε στο 2’ ο Σκόπλιακ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ με τον Σκοπιανό. Ο Τετέ σέντραρε από αριστερά, με τον Σκοπιανό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από πολύ κοντά.

Ότι δεν κατάφερε ο Τρισκόφσκι, το έκανε ο Σκόπλιακ για την Αγία Νάπα τέσσερα λεπτά αργότερα.  Ήταν το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ηλίας Γεωργίου και ο Σκόπλιακ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ αποσυντόνισε προσωρινά τους φιλοξενουμένους όμως σταδιακά προσπάθησαν με ηρεμία να φτάσουν στην ισοφάριση.

Παρότι δημιουργούσε τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ, στο πρώτο 25λεπτο τα βρήκε σκούρα μπροστά στην πολυπρόσωπη άμυνα που στήθηκε από την Αγία Νάπα για διαφύλαξη του 1-0. Η ΑΕΚ με παιχνίδι κατοχής γυρόφερνε την αντίπαλη άμυνα, έχοντας κάποια καλά σουτ από τους Τέτε, Τομάς και Τρισκόφσκι.
 
Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 42’ από τον Καταλά. Ο Τετέ έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε στην περιοχή και ο Ισπανός με κεφαλιά έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, η οποία επιδίωξε το προβάδισμα στο σκορ νωρίς. Αφού χάθηκαν κάποιες καλές φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τρισκόφσκι στο 52ο λεπτό, ο Σκοπιανός βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 60’.

Ήταν η ωραία κάθετη πάσα του Τομάς, με τον Τρισκόφσκι να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ να κάνει 1-2. Ένα λεπτό αργότερα ο Τρισκόφσκι χάνει μεγάλη ευκαιρία, με τον Πριντιγκάρ να αποκρούει το πλασέ του. Ενώ στο 64΄ ο Τετέ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μέρτακα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αντρέ Άλβες, ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του. Το τρίτο γκολ σφράγισε τη νίκη για την ΑΕΚ, καθώς οι νεαροί της Αγίας Νάπας ήταν δύσκολο να αντιδράσουν και έτσι το συγκρότημα του Τόμας Κριστίανσεν έκανε την διαχείριση που ήθελε.

Δημιούργησε και έχασε ωστόσο κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως το σκορ δεν άλλαξε και έμεινε στο 3-1 για την ομάδα της Λάρνακας.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πριντιγκάρ, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος, Ρέινολντς (85’ Μαχάττος), Μάρκου (59' Mάρκου), Γεωργίου (74' Μουλαζίμης), Κατσής, Αντωνίου, Λοιζίδης, Μέρτακκας, Ανδρέου.

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς (73’ Μυτίδης), Τέτε (80’ Ρόσα), Τρισκόφσκι (67’ Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Χαραλάμπους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση