ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Τέσσερις μόνο μεταγραφές

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Λογικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιώργου Μερκή είναι θέμα ωρών της σημερινής μέρας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκρινε πως η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αποτελούσε μία από τις προτεραιότητες και ελπίζει, το κίνητρο του «ξεχασμένου» το τελευταίο χρονικό διάστημα Γιώργου Μερκή, να του βγει σε καλό…

Απ’ εδώ και πέρα και με δυνατότητα για άλλη μία μόνο μεταγραφή, προκύπτει και το μεγάλο δίλημμα. Επιθετικός ή μέσος; Η αρχική επιλογή αφορούσε σε ποδοσφαιριστή ο οποίος να αγωνίζεται στην επίθεση, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο Φερνάντο Καβενάγκι, αφού ο Πιατκόφσκι όσες ευκαιρίες και να πήρε, ποτέ δεν έπεισε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση, έστω και ως… back up του Αργεντινού επιθετικού.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται τα δεδομένα να αλλάζουν. Η αποχώρηση του Μακρίδη, ο τραυματισμός του Αρτυματά και μάλλον το παρατεταμένο όπως αποδεικνύεται ντεφορμάρισμα του Βινίσιους και ο σχεδόν μόνιμα μέτριος Στίλιτς, ανάγκασαν την τεχνική ηγεσία σε δεύτερες σκέψεις, ως προς την τέταρτη και τελευταία προσθήκη Ιανουαρίου.

Πολλοί ίσως να συνδέουν την αλλαγή, στην αρχική πρόθεση για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, με την παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Αν αυτό θα καθορίσει και θα αλλάξει τελικά την απόφαση, θα είναι λάθος.

Ο Πιέρος Σωτηρίου, έδειξε πολλές φορές ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση, διαθέτει τεχνική και ικανότητες να προσφέρει στο επιθετικό παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ, δεν μπορεί, ωστόσο, να χαρακτηρισθεί δεινός σκόρερ ή επιθετικός περιοχής και αδίκως πολλές φορές επωμίστηκε αυτόν το ρόλο στο ΑΠΟΕΛ.

Αν η απόφαση για την τέταρτη μεταγραφή θα αφορά σε προσθήκη ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή, το ρίσκο να αφεθεί μόνος ο Φερνάντο Καβενάγκι στην επίθεση δεν μειώνεται, σε ουσιαστικό βαθμό, από την παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου. Και δύσκολα βγαίνει το υπόλοιπο της χρονιάς, με δύο μόνο επιλογές στην επίθεση…

Η κάθε απόφαση για μεταγραφές, σε μια περίοδο με δυνατότητα μόλις τεσσάρων κινήσεων,  έχει το ρίσκο της. Πολύ περισσότερο σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ, όπου η ανάγκη ενίσχυσης, περισσότερο διόρθωσης των λαθών του καλοκαιριού, απαιτεί πολύ περισσότερες από τέσσερις μεταγραφές. Επιπρόσθετα, τον Ιανουάριο, πολλές φορές οι σχεδιασμοί αλλάζουν, αναλόγως και των δεδομένων που προκύπτουν, σε μια περιορισμένη σε διαθέσιμες επιλογές αγορά.

Η ουσία δεν αλλάζει. Είναι (πολύ) λίγες οι τέσσερις μεταγραφές, σε σχέση με την ανάγκη ενίσχυσης αυτή τη στιγμή στο ΑΠΟΕΛ.

Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται ο Τιμούρ Κετσπάγια. Σε αυτόν όμως πέφτει το βάρος της ευθύνης για τις πιο σωστές αποφάσεις.

Και από το ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές Ιανουαρίου, θα εξαρτηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πιθανότητες ανατροπής, από πλευράς ΑΠΟΕΛ, των σε βάρος του δεδομένων στη διεκδίκηση του τίτλου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση