ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Κέρδος πέρα από τον τίτλο

Οι μικροί που… μεγάλωσαν ξαφνικά στη φετινή αγωνιστική περίοδο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τα γκολ του Καβενάγκι, οι καθοριστικές αποκρούσεις του Πάρντο και πιο πριν του Βάτερμαν, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα γκολ των Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Γιαννιώτα και τα αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδο του Μοράις. Όλα αυτά, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα, άλλες όμως ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού ΑΠΟΕΛ.

Κωστάκης Αρτυματάς και Πιέρος Σωτηρίου. Οι μικροί που… μεγάλωσαν ξαφνικά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, ωρίμασαν ποδοσφαιρικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν, απροσδόκητα, βασικούς συντελεστές στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Κακά τα ψέματα, σχεδόν κανείς δεν υπολόγιζε φέτος στους δύο 23χρονους, στο βαθμό που και οι δύο είχαν συμμετοχή και ουσιαστική προσφορά στην πορεία κατάκτησης του 25ου πρωταθλήματος για το ΑΠΟΕΛ. Σχεδόν κανείς, γιατί η συμπερίληψη των δύο νεαρών στους κορυφαίους και πολυτιμότερους της πορείας αυτής, πιστώνεται στον Τιμούρ Κετσπάγια. Περισσότερο από κανείς άλλος στον «Αρχάγγελο», ο Γεωργιανός τεχνικός πίστεψε στον Κωστάκη Αρτυματά, δείχνοντας του προτίμηση, παρά τις πολλές και πιο έμπειρες λύσεις που διέθετε στο ρόστερ, ειδικά στη μεσαία γραμμή, ενώ πολύ πριν ο Φερνάντο Καβενάγκι αποχωρήσει, ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε τις ευκαιρίες του, δικαιώνοντας στο τέλος την επιμονή του προπονητή του.

Η συμπερίληψη τους, στους κορυφαίους και πολυτιμότερους της φετινής χρονιάς, δεν ήταν εύκολη. Αντιμετώπισαν αρχικά μεγάλη αμφισβήτηση, ειδικά ο Σωτηρίου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που επικρίθηκε η τεχνική ηγεσία για την επιλογή – επιμονή τους σε αυτούς. Απλά, γιατί πάντα οι Κύπριοι κρίνονται πιο αυστηρά, ειδικά στο ΑΠΟΕΛ, γιατί πολλές φορές… εξιλαστήρια θύματα αποτελούν, όταν οι μεταγραφές του καλοκαιριού δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες, γιατί πάντα διαφέρει η κριτική για μια χαμένη ευκαιρία ενός Κύπριου επιθετικού σε σχέση με ένα ξένο…

Ανέκαθεν, το ΑΠΟΕΛ στηριζόταν πολύ στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και αδιαμφισβήτητα διαθέτει κυπριακή ποιότητα στο ρόστερ του, είτε από μεταγραφές, είτε από ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τις Ακαδημίες του. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν και όχι άδικα, πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι και η ποιότητα και παράλληλα η εμπειρία, την οποία διαθέτει σε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πλέον, στην κατηγορία αυτή, έχουν προστεθεί οι δύο φετινές ευχάριστες εκπλήξεις.

Τώρα που η… γενιά των Χαραλαμπίδη, Αλεξάνδρου και Αλωνεύτη μεγαλώνει, ιδανική προσθήκη στους Εφραίμ, Αντωνιάδη και το νεοφερμένο Μερκή, αποτελούν οι Αρτυματάς και Σωτηρίου. Στα 23 τους μόλις χρόνια, αλλά με τεράστιες, πλέον, εμπειρίες από τη φετινή χρονιά, μπορεί να αποτελέσουν ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια για μελλοντικές επιτυχίες.

Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, η παρουσία τους ρόστερ λογικά λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψη και διαμορφώνει δεδομένα στον προγραμματισμό και σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εμπιστοσύνη χρειάζεται και σωστή διαχείριση, όπως και διασφάλιση της παρουσίας τους στο ΑΠΟΕΛ και στα επόμενα χρόνια. Πιο απλά, τους μικρούς και τα μάτια σας!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση