ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Βελτίωση; Απόδειξε το

Οι ενδείξεις πρέπει απόψε να γίνουν πράξεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Τόμας Κρίστιανσεν είπε χθες πως όλοι πλέον οι ποδοσφαιριστές είναι αγωνιστικά έτοιμοι και πως η ομάδα του έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ο Πιέρος Σωτηρίου υποστήριξε πως ένα καλό και σοβαρό ΑΠΟΕΛ μπορεί για τη νίκη, σε ένα όμιλο με πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις!

Ο ΑΠΟΕΛ μετρά αντίστροφα για τον πρώτο του αγώνα, σε άλλη μια φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, θα χρειαστεί, ωστόσο, να συνδυαστεί με μια καλή αγωνιστική παρουσία στους έξι αγώνες που ακολουθούν, με αφετηρία τον αποψινό στο ΓΣΠ με την Αστάνα.

Αν η σύνθεση του ομίλου (Ολυμπιακός, Αστάνα, Γιανγκ Μπόις) αφήνει πολλές ή λίγες πιθανότητες διάκρισης, διεκδίκησης καλύτερα της πρόκρισης στην επόμενη φάση, για την ώρα είναι κάτι θεωρητικό. Η άποψη πως οι τρεις άλλες ομάδες του ομίλου δεν θεωρούνται ποδοσφαιρικά μεγαθήρια ή ακτύπητες, σαφώς και δεν στερείται λογικής, δεν αποτελεί όμως τον καθοριστικό παράγοντα, από τον οποίο θα διαφανούν οι πιθανότητες πρόκρισης για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Πέραν από τη δυναμικότητα του κάθε αντιπάλου, πριν αξιολογηθεί η προοπτική στον όμιλο αυτό για τον Ολυμπιακό, την Αστάνα και την Γιναγκ Μπόις, σημασία έχει να αποδείξει ο ΑΠΟΕΛ, στον αγωνιστικό χώρο, πως είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση. Να επιβεβαιώσει την εκτίμηση πως προκύπτει βελτίωση και πολύ μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα, σε σχέση με το πρώτο στάδιο των φετινών ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, στο Τσιάμπιονς Λικ. Γιατί μπορεί η Κοπεγχάγη να αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος, μια πρόκριση, ωστόσο, η οποία χάθηκε από μια αμυντική αδράνεια, θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη, αν ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο έτοιμος για τα παιγνίδια αυτά…

Πιο απλά. Αν ο ΑΠΟΕΛ δεν αποδείξει την αλλαγή προς το (πολύ) καλύτερο, ένα σχεδόν μήνα μετά τα πλέι οφ του Τσιάμπιονς Λικ, δύσκολα θα διεκδικήσει το στόχο της πρόκρισης, ανεξάρτητα από το την αγωνιστική εικόνα των άλλων ομάδων στον όμιλο.

Η πρώτη ευκαιρία για κάτι τέτοιο είναι απόψε. Ξεκίνημα των αγώνων στο ΓΣΠ, με στήριγμα ξανά τον κόσμο, απέναντι σε μια ομάδα, δύσκολη μεν, όχι όμως ακτύπητη, όπως συνέβη στην περσινή πρεμιέρα κόντρα στη Σάλκε. Σε μια περίοδο με καλή τη ψυχολογία, με θετικές τις ενδείξεις από την παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών, «εξαφανισμένων» στους πρώτους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες και στην απουσία αγωνιστικών προβλημάτων.

Οι ενδείξεις πρέπει απόψε να γίνουν πράξεις. Και οι εκτιμήσεις περί βελτίωσης αποδείξεις. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο αποψινός στόχος, μόνο με αυτό τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει ελπίδες, γενικότερα σε αυτή τη διοργάνωση. Αλλά και κέρδος, από ενδεχόμενη επιτυχία απόψε, με αντίκτυπο όχι μόνο στη συνέχεια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση