ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ζητούμενο η διαχείριση

Αναμενόμενο και αναγκαίο λοιπόν το «ροτέισιον»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με μαζεμένα και δύσκολα, οκτώ παιγνίδια σε τριανταδύο μέρες, φυσιολογικό και την ίδια ώρα αναγκαίο είναι ο Τόμας Κρίστιανσεν να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επιλογές που διαθέτει στο ρόστερ του. Ζητούμενο η καλύτερη δυνατή διαχείριση, αναλόγως αντιπάλου, κρισιμότητας και βαθμού δυσκολίας του κάθε αγώνα.

Αρκεί μια πρόχειρη ματιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΛ, για να επιβεβαιώσει κάποιος και το ψηλό βαθμό δυσκολίας και την κρισιμότητα των έξι τουλάχιστον πρώτων αγώνων, από τους οκτώ συνολικά, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» και ακολουθεί διακοπή λόγω των Χριστουγέννων.

Στις μέχρι τώρα συνεχόμενες διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ, σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λικ, η τεχνική ηγεσία εφάρμοζε μια τακτική αλλαγών στην αρχική εντεκάδα, με γνώμονα τη ξεκούραση ή την προφύλαξη κάποιων ποδοσφαιριστών. Με απαραίτητη, ωστόσο, τη σημείωση, πως οι αγώνες πρωταθλήματος στους οποίος επιχειρήθηκε το «ροτέισιον» είχαν, θεωρητικά τουλάχιστον, μικρό βαθμό δυσκολίας και σίγουρα δεν συγκαταλέγονταν στην κατηγορία αγώνων ντέρμπι, κάτι που ισχύει για τους επόμενους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος.

Αναμενόμενο και αναγκαίο λοιπόν το «ροτέισιον», ξανά, από τον Τόμας Κρίστιανσεν, αυτή τη φορά όμως σε πολύ πιο δύσκολα παιγνίδια και με ελάχιστο το περιθώριο για απώλειες βαθμών, αφού ήδη η ΑΕΚ διατηρεί ένα προβάδισμα, μικρό έστω, στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το ευχάριστο για τον Δανό τεχνικό είναι πως έχει στα χέρια του πληθώρα επιλογών, από ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν. Στο ελάχιστο και τα αγωνιστικά προβλήματα τη δεδομένη περίοδο, με τις εκτιμήσεις να δίνουν πιθανότητες στους Μπερτόλιο και Μερκή για να προλάβουν κάποια από τα οκτώ αυτά συνεχόμενα παιγνίδια.

Έχει πολλές φορές εκφραστεί η άποψη και όχι άδικα, πως ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει το πιο «μεγάλο» και ποιοτικό ρόστερ, στοιχείο το οποίο του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η αγωνιστική… δοκιμασία του επόμενου χρονικού διαστήματος θα πρέπει να επιβεβαιώσει την εκτίμηση αυτή, πολύ περισσότερο να δώσει τη δυνατότητα στον ΑΠΟΕΛ να αντεπεξέλθει των δυσκολιών που έχει ενώπιον του, να υπερτερήσει ξανά των αντιπάλων του, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση των στόχων του…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση