ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Μνήμες Ελλάδας

Οι πρωταθλητές μας βρίσκονται μια ημέρα πριν από τον ιστορικό αγώνα με την Μπιλμπάο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μια ημέρα πριν από τον ιστορικό αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Μπιλμπάο και οι «γαλαζοκίτρινοι» θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους, ιδανικά χωρίς προβλήματα. Στόχος αύριο είναι η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να φύγει με αποτέλεσμα που θα της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην Λευκωσία. Είναι γεγονός ότι το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ο ΑΠΟΕΛ με τις εμφανίσεις του φέτος έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο φτάνει να το πιστέψει. Πολύς λόγος γίνεται και για την έδρα της Μπιλμπάο που δύσκολα χάνει εκεί ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε ότι και ο Ολυμπιακός Πειραιώς πριν ο ΑΠΟΕΛ τον κερδίσει στο «Καραϊσκάκης» μετρούσε μόλις τρεις ήττες μέσα στην έδρα του τις τελευταίες δύο σεζόν (2015/16 - 2016/17). Αυτές μάλιστα ήταν απέναντι σε Μπάγερν, Άρσεναλ και Άντερλεχτ.

Βέβαια η σύγκριση του Ολυμπιακού με την Μπιλμπάο δεν υφίσταται αφού οι Βάσκοι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και από τις καλύτερες στην Ισπανία, ωστόσο το ρεκόρ που διατηρούν οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Τώρα όσο αφορά την Μπιλμπάο τα πράγματα έχουν ως εξής. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε τις τελευταίες δύο σεζόν έχει μόλις 7 ήττες μέσα στην έδρα της εκ των οποίων οι 5 είναι απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι άλλες δύο ήρθαν από την Σεβίλλη και την Σοσιεδάδ. Μόνο και μόνο με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό για το πόσο δύσκολη έδρα είναι τον Σαν Μαμές.

Ωστόσο όπως αναφέραμε πριν ο ΑΠΟΕΛ υπό προϋποθέσεις μπορεί για το θαύμα και λέμε υπό προϋποθέσεις γιατί αν δεν εκπληρωθούν όλες τότε οι «γαλαζοκίτρινοι» δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα. Πρέπει κατ’ αρχήν η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να κάνει το τέλειο παιχνίδι τακτικά, να περιορίσει όσο το δυνατό τις αρετές της αντιπάλου της και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερή τους μέρα και να αποφύγουν τα λάθη, ιδιαίτερα αυτοί που θα αγωνισθούν στα μετόπισθεν. Επίσης πρέπει όλοι να έχουν καθαρό μυαλό προκειμένου όταν τους δοθεί η ευκαιρία για κάποιο γκολ να είναι έτοιμοι να την εκμεταλλευτούν. Τέλος είναι και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης. Αυτό τον παράγοντα τον είχε και με το παραπάνω ο ΑΠΟΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ήταν ένας από τους λόγους που ήρθε η νίκη. Αν λοιπόν όλα αυτά τα πρέπει γίνουν πράξη τότε η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν αυξάνει δραματικά τις πιθανότητές της για ένα καλό αποτέλεσμα στο Σαν Μαμές και γιατί όχι και το διπλό.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προετοιμασίας, λογικά θα αναλωθεί στην μελέτη του αντιπάλου και στην διεξαγωγή της τελευταία προπόνησης. Ο Τόμας Κρίστιανσεν ετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα του και στον τομές ψυχολογίας και ελπίζει την Πέμπτη να πάρει αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες πρόκρισης. Εξ’ άλλου ο ΑΠΟΕΛ είναι μαθημένος στα θαύματα, τα έχει περάσει στην νοοτροπία του, επομένως όλα είναι πιθανά, φτάνει η εμφάνισή του να θυμίσει αυτή στην Ελλάδα και στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση