ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Η μετά Μοράις εποχή

Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να βρει τις λύσεις στην απουσία του Νούνο Μοράις.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση. Στόχος για τον αυριανό αγώνα είναι η νίκη που θα δώσει ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να συγκεντρωθεί στον επαναληπτικό της Πέμπτης απέναντι στην Άντερλεχτ. Παρόλα αυτά θα έχει μια τεράστια απουσία, τον Νούνο Μοράις.

Μετά από 71 συνεχόμενα παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ θα στερηθεί τον ηγέτη του, τον μεγάλο πρωταγωνιστή των επιτυχιών των «γαλαζοκιτρίνων» και αρχηγό της ομάδας, Νούνο Μοράις. Ο Πορτογάλος μέσος από τότε που ήρθε στην ομάδα κάνει γεμάτες σεζόν και είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ. Τα τελευταία χρόνια η εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ ξεκινά πάντα από τον Νούνο Μοράις, σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίζονται οι «γαλαζοκίτρινοι».

Δυστυχώς, για τον Τόμας Κρίστιανσεν την Πέμπτη το βράδι τα πράγματα θα είναι αλλιώς αφού θα χάσει τον στυλοβάτη του κέντρου. Ο Μοράις ήταν στο όριο πριν τον αγώνα με την Άντερλεχτ και σε μια φάση που δεν έκανε καν φάουλ ο Πορτογάλος διαιτητής, Ντε Σόουζα του έδειξε την κίτρινη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Νούνο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό. Ο Δανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ πονοκεφαλιάζει για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Μοράις με τον Αρτυματά να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Αυτό που θα δούμε την Πέμπτη σαφέστατα και θα είναι κάτι πρωτόγνωρο ωστόσο ίσως να πρέπει να το συνηθίσουμε. Το λέμε αυτό έχοντας στο μυαλό ότι το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Νούνο Μοράις θα έχει κλείσει δεκαετία στον Αρχάγγελο με την λήξη του συμβολαίου του ενώ πιθανότατα αυτό να ανανεωθεί. Ο Νούνο Μοράις βαδίζει στα 33 του χρόνια και θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε. Την ίδια επιθυμία λογικά έχει και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ωστόσο αυτά από μόνα τους δεν αρκούν.

Σκοπός μας δεν είναι να μπούμε σε λεπτομέρειες όσο αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Μοράις αλλά να τονίσουμε ότι ακόμη και αν ο Πορτογάλος ανανεώσει η θητεία του στους «γαλαζοκιτρίνους» πλησιάζει στο τέλος.Πρέπει λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ να αρχίσει να ζει και χωρίς τον Νούνο Μοράις αφού αργά ή γρήγορα θα τον χάσει. Πρέπει σιγά σιγά να βρεθούν οι λύσεις προκειμένου όταν έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουν οι «γαλαζοκίτρινοι» τον μεγάλο αυτό παίκτη η μετάβαση στην μετά Μοράις εποχή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Είναι γι’ αυτό λοιπόν που ο αγώνας της Πέμπτης αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία και τον αναμένουμε με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Πάντως η ανανέωση του συμβολαίου του Κωστάκη Αρτυματά μέχρι το 2020 ίσως να δείχνει μια κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν στον Αρχάγγελο.

Ο χρόνος θα δείξει και εμείς εδώ θα είμαστε για να δούμε πως θα γίνει η μετάβαση στην μετά Μοράις εποχή.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση