ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Καθήκον και πρόκριση

Η νίκη του έφερε πολλαπλά οφέλη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ χθες έκανε το καθήκον του απέναντι στην Ανόρθωση στο «Α.Παπαδόπουλος» και πήρε την νίκη με 1-0 με όμορφο γκολ του Πιέρου Σωτηρίου. Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» βλέπουν την συνέχεια και συγκεκριμένα το παιχνίδι απέναντι στην Άντερλεχτ που στόχος θα είναι η πρόκριση.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν χθες έπρεπε να κερδίσει και η νίκη που τελικά πέτυχε έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά η διαφορά από τον 2ο Απόλλωνα αυξήθηκε στους 7 βαθμούς όσους έχει και από την ΑΕΚ που αγωνίζεται σήμερα με την Ομόνοια και είναι πιθανό να έχει και αυτή απώλειες. Επομένως ο ΑΠΟΕΛ με την χθεσινή νίκη απέκτησε τεράστιο βαθμολογικό αβαντάζ έναντι των αντιπάλων του.

Ακολούθως το πλεονέκτημα είναι και ψυχολογικό αφού ο ΑΠΟΕΛ έδειξε έμπρακτα ότι θέλει το πρωτάθλημα και θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν πραγματοποίησε rotation θέλοντας να περάσει το μήνυμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Μάλιστα το γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν την νίκη χωρίς να κουραστούν και χωρίς να απειληθούν δείχνει τόσο την ποιότητα ενώ επίσης δείχνει ότι πάει ξεκούραστος στον αγώνα της Πέμπτης.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει αύριο για Βρυξέλλες όπου θα προσπαθήσει για ακόμη ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Ουσιαστικά οι «γαλαζοκίτρινοι» αυτό που χρειάζονται είναι να πάρουν την νίκη μέσα στο Βέλγιο, αν αυτή έρθει τότε στην χειρότερη ο αγώνας να πάει στα πέναλτι. Με την εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για το διπλό.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν θα ξεκινήσει από σήμερα το μάθημα στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με ένα τέλειο αγώνα και λίγη τύχη ίσως φύγουν την Πέμπτη το βράδι από την μεγάλη πρόκριση. Σημαντική προσθήκη αυτή του φορμαρισμένου Πιέρου Σωτηρίου αλλά εξίσου σημαντικές οι απώλειες του Εφραίμ του Αστίθ και του Μοράις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση