ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:32
 

ΑΠΟΕΛ: Επιχείρηση Αστάνα...

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει καταστρώσει το πλάνο του ώστε την Πέμπτη οι πρωταθλητές να κάνουν το πρώτο βήμα

Μια απ’ τις πιο σημαντικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει από χθες για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν μπροστά τους την πρόκληση που ακούει στο όνομα Αστάνα. Την Πέμπτη πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό σίγουρα δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό.

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Αστάνα ώστε την Πέμπτη να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης

Η πρόκριση είναι λίγο πολύ μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ, μιας και έτσι θα κλείσει τη μεγάλη τρύπα στα οικονομικά που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή, ενώ υπό προϋποθέσεις θα φέρει κέρδος και μάλιστα μεγάλο. Βέβαια το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και θέλουν να το διατηρήσουν. Μάλιστα αν και εφόσον περάσουν στους ομίλους, και σύμφωνα πάντα και με την κλήρωση εκεί, οι πρωταθλητές ίσως δουν και πιο μακριά.

Τα πιο πάνω βέβαια ανήκουν στο μέλλον. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν μπροστά τους την Αστάνα. Μια δυνατή ομάδα την οποία πρέπει να προσέξουν πολύ ώστε να έρθει η πρόκριση. Η μεγαλύτερη δύναμη των Καζάκων είναι στα άκρα της επίθεσης. Εκεί έχουν ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική κατάρτιση, όπως ο Τομάσοβ αλλά και ο Ενρίκε που ξέρουν να σερβίρουν πολύ καλά τους συμπαίκτες τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν και το γκολ μια και παίζουν με αντίθετο πόδι για να συγκλίνουν προς την αντίπαλη περιοχή.

Απ’ την άλλη βέβαια είναι ομάδα η οποία έχει επίσης αδυναμίες. Φαίνεται πως η Αστάνα δυσκολεύεται αρκετά όταν η αντίπαλη ομάδα βγαίνει γρήγορα μπροστά. Παίκτες όπως ο Ντέβι, ο Αλ Ταάμαρι, ο Σάλαϊ ακόμη και ο Εφραίμ (αν αγωνιστεί) μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι. Παράλληλα είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές του Μπαλταζάρ να κρατήσουν τη μπάλα στο έδαφος. Οι Καζάκοι είναι πολύ καλοί στο ψηλό παιχνίδι, και ως εκ τούτου δεν συμφέρει τους «Γαλαζοκίτρινους» να παίξουν με μπαλιές στην καρδιά της περιοχής.

Όλα τα πιο πάνω φυσικά είναι θέματα που τα γνωρίζει πολύ καλύτερα ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός τους ΑΠΟΕΛ έχει διαβάσει την Αστάνα μαζί με τους συνεργάτες και έχει καταστρώσει πλάνο πρόκρισης. Μένει αυτό το πλάνο να το δούμε στο γήπεδο και την Πέμπτη οι «Γαλαζοκίτρινοι» να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση