ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Από εβδομαδα τα νεότερα για τις συνομιλίες

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Στα Κατεχόμενα μετατοπίζεται το ενδιαφέρον για το τι μέλει γενέσθαι με τις συνομιλίες στο Κυπριακό ένεκα και της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για επαφές με την τουρκοκυπριακή ηγεσία. Οι φωνές για προσάρτηση των Κατεχομένων από πλευράς Άγκυρας συναντούν αντιδράσεις και εντός της τ/κ κοινότητας. Στις ελεύθερες περιοχές δεσπόζει η παρέμβαση της Βρετανίας με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της χώρας επίσκεψη η οποία προσδιορίζεται για τις 29 Νοεμβρίου αλλά και η επιστροφή Άιντε την ερχόμενη Δευτέρα και οι συναντήσεις που θα έχει με Αναστασιάδη και Ακιντζί. Στην Ελλάδα συνεχίζει να μην επιβεβαιώνεται η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν.
  • Στον απόηχο του ψηφίσματος που πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο για πάγωμα των ενταξιακών με την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογαν συνεχίζει τις απειλές με όπλο τους πρόσφυγες. Ο Τούρκος Πρόεδρος προειδοποίησε την Ε.Ε. ότι αν θα συνεχιστούν οι απειλές, κατά την έκφρασή του, η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες για τα 3 εκατομμύρια προσφύγων και οι Ευρώπη θα πλημμυρίσει μετανάστες. Σημειώνεται ότι το ψήφισμα, με ευρεία πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζήτησε να «παγώσουν» προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Τουρκίας, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα, παρότι δεν είναι δεσμευτικό.
  • Στην Ελλάδα φριχτό θάνατο βρήκαν μια 60χρονη πρόσφυγας και το 6χρονο εγγονάκι της στο κέντρο προσφύγων της Μόριας στην Λέσβο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας από πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό όταν εξερράγη φιάλη υγραερίου. Άλλοι δύο ομοεθνείς τους, 25χρονη γυναίκα και το 4χρονο παιδί της υπέστησαν εγκαύματα. Της φωτιάς ακολούθησαν επεισόδια προσφύγων με την αστυνομία και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων. Τον συγκλονισμό του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής των ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας.
  • Πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει το σχέδιο ύψους επτακοσίων χιλιάδων ευρώ για αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. Σύμφωνα με τον υπουργό, Νίκο Κουγιάλη θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το ήμισυ των χρημάτων να προέλθει από τις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο Νίκος Κουγιάλης, θα εμβολιαστούν όλα τα αιγοπρόβατα και βοοειδή, σύνολο 500 χιλιάδες ζώα και τα εμβόλια θα διανεμηθούν δωρεάν από το κράτος στους κτηνιάτρους. 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES