ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φλαμπουράρης: «Εγκληματική ενέργεια η επίθεση εναντίον μου»

Επίθεση με 10 βόμβες μολότωφ στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη

Kathimerini.gr

«Εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης την επίθεση με τουλάχιστον 10 μολότοφ στο σπίτι του στα Εξάρχεια, χθες το βράδυ.

Τονίζει ότι «είναι η δεύτερη φορά που δέχεται παρόμοια επίθεση» και επισημαίνει «εκεί είναι το σπίτι μου, και αν έφευγα αυτό θα σήμαινε υποχώρηση».
Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επίθεση έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αφού καταδίκασε την επίθεση πρόσθεσε ότι κάποιοι με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ και τον εκπροσωπό της ότι επί επα μήνες στοχοποίησαν αναίτια τον κ Φλαμπουράρη.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο να ξαναδιαβάσει την καταδικαστική δήλωσή του τονίζοντας ότι είναι πολύ σαφής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί.

Την επίθεση καταδίκασαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο υπουργός, που ήταν μέσα στο σπίτι του, και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά, από την οποία υπέστησαν ζημιές δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού.

Η περιοχή αποκλείστηκε επί ώρες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

"Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. "Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό..."

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ