ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με δύο όπλα η εκτέλεση του Αιγυπτίου στα Εξάρχεια

Τα κίνητρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική

Kathimerini.gr

Από δύο διαφορετικά όπλα και πάνω από πέντε φορές πυροβολήθηκε ο 36χρονος Αιγύπτιος, θύμα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στα Εξάρχεια το πρωί της Τρίτης. Αυτό προέκυψε από την εξέταση των πειστηρίων που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και την ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος. Μία από τις σφαίρες που τον έπληξε στον αυχένα, όπως επίσης ένας κάλυκας και μία βολίδα που περισυνελέγησαν από το σημείο της δολοφονίας αντιστοιχούν σε πιστόλι μικρού διαμετρήματος 6,35 χιλιοστών. Θεωρείται το πιο μικρό και λιγότερο ισχυρό πιστόλι που κυκλοφορεί στην «αγορά», ενώ πιθανολογείται ότι τη στιγμή της επίθεσης έπαθε εμπλοκή. Οι υπόλοιπες σφαίρες προέρχονται από 38άρι περίστροφο.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι το θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον πέντε σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ μία από αυτές έπληξε εξ επαφής τον 36χρονο στο κεφάλι. Αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση μιλούν για «χαριστική βολή» ενός από τους δράστες στο ήδη τραυματισμένο θύμα. Από τη βαλλιστική εξέταση που βρισκόταν χθες σε εξέλιξη στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν προέκυψε ότι το πιστόλι ή το περίστροφο έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Aπό τους αστυνομικούς της Ασφάλειας εξακολουθεί να ερευνάται το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα του πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που ερίζουν για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το θύμα –γνωστό με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι»– διακινούσε καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών στα πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, περιοχή στην οποία όμως δραστηριοποιούνται και ισχυρές ομάδες Αλβανών ναρκεμπόρων. Με παρόμοιο τρόπο άγνωστοι είχαν «βγάλει από τη μέση» –τον Νοέμβριο του 2013– τον 29χρονο Αλβανό γνωστό ως «Εντι», για τον οποίο επίσης υπήρχαν υπόνοιες ότι διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια.

Ταυτόχρονα, πάντως, τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, καθώς αξιωματικοί της υπηρεσίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ο Αιγύπτιος να εκτελέστηκε εν είδει παραδειγματισμού και στο πλαίσιο επιχείρησης εκκαθάρισης της πλατείας Εξαρχείων από διακινητές ναρκωτικών. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, εξάλλου, αντιεξουσιαστές είχαν πραγματοποιήσει ένοπλη πορεία στα Εξάρχεια «ενάντια στις μαφίες των ναρκωτικών», ενώ τη δράση του 36χρονου είχε καταγγείλει επώνυμα με επιστολή του στο Athens Indymedia γνωστός αντιεξουσιαστής και μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», χαρακτηρίζοντάς τον «ημιπαράφρονα διακινητή ναρκωτικών» και «δημόσιο κίνδυνο που σφάζει κόσμο αβέρτα». Το θύμα είχε σημανθεί με πέντε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και είχε συλληφθεί για μικροπαραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών κ.ά. Στο διαμέρισμά του στην οδό Ερεσσού βρέθηκε ένα μετασκευασμένο αεροβόλο πιστόλι και ένα πιστόλι ρεπλίκα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ