ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα

Κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 8.000 άτομα

Kathimerini.gr

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του κινήματος «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, που προκάλεσε και σήμερα Τετάρτη την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 8.000 άτομα που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της. Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ενώ γιουχάραν προεκλογικά συνθήματα - υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω της συγκέντρωσης είχαν κλείσει η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια και όταν ένας 30χρονος, που δήλωσε αναρχικός, προσπάθησε να κάψει σημαία της ΕΕ, απωθήθηκε από τους διαδηλωτές.

Ομοίως και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο Λευκό Πύργο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο πριν από μια ώρα και κρατούσαν στα χέρια πλακάτ με σύνθημα το «Παραιτηθείτε» και με τη φράση «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο». Είχαν στήσει μικροφωνική στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία καλούν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία βγάζουν συμβολικά «κόκκινη κάρτα», ενώ κατά διαστήματα διαβάζονταν αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη...» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ