ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαπληκτισμοί και επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Ρουπακιάς επιτέθηκε σε φωτογράφο προσπαθώντας να του κατεβάσει τη φωτογραφική μηχανή

Kathimerini.gr

Με εντάσεις, επεισόδια και διαπληκτισμούς μέσα στη δικαστική αίθουσα ανάμεσα σε κατηγορουμένους, μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και σε πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο, μετα από 14 μήνες, που εκδικαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, η πολύκροτη δίκη της ΧΑ.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, εξερχόμενος της αιθούσης στη διακοπή της δίκης με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, έκανε μία χειρονομία για να αποφύγει τις φωτογραφίες, επιτιθέμενος σε φωτογράφο, προσπαθώντας να κατεβάσει τη φωτογραφική μηχανή.

Η κίνησή του προκάλεσε τους συγγενείς των θυμάτων και κυρίως τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

Επίσης, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συνήγορος υπεράσπισης και ο θείος του Παύλου Φύσσα, ενώ οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις, οι ύβρεις και το κομφούζιο που επικράτησε για πολύ ώρα στην αίθουσα οδήγησε το δικαστήριο σε διακοπή της δίκης μέχρι νεωτέρας.

Οι εντάσεις και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν, καθώς δεν έχουν επιλυθεί πολλά θέματα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης - πρώτη ημέρα η δίκη διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας- μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο. Κατηγορούμενοι, συγγενείς των θυμάτων και μάρτυρες εισέρχονται από την ίδια είσοδο.

Ενδεικτικές του κλίματος, οι παρεμβάσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».
Κοινό: «Μαζέψτε την κάντε την να σωπάσει».
Μάγδα Φύσσα: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις».
Θείος Π.Φύσσα: «Βδέλυγμα».
Κοινό: «Αντε γ...».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ