ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα θα δοκιμάσει τις αγορές το καλοκαίρι του 2017

Θεωρεί ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το 2018 είναι ρεαλιστικοί

ΚΥΠΕ

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η Αθήνα σκοπεύει να δοκιμάσει τις αγορές το καλοκαίρι του 2017.

«Θεωρώ ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το 2018 είναι ρεαλιστικοί και δεν θα ενεργοποιηθεί ο (δημοσιονομικός) κόφτης», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως είπε, για την επόμενα χρόνια «επιθυμούμε να έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο πλεόνασμα που να είναι χαμηλότερο του 3,5». Σημείωσε όμως ότι ο τρόπος επίτευξης του αυτού του πλεονάσματος θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον τρίτο μνημόνιο, η Αθήνα έχει δεσμευτεί να διατηρεί ένα πρωτογενές πλεονάσματα (πλην των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) της τάξης του 3,5% το 2018, με τον στόχο για φέτος να έχει καθοριστεί στο 0,5% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως εάν όλα πάνε καλά, η Αθήνα θα επιχειρήσει να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές σε ένα περίπου χρόνο.

«Το πρώτο τεστ θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2017 και αυτό είναι εφικτό», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ