ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντάισελμπλουμ προς Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι ξεμπέρδεψε

«Η Ελλάδα έχει ακόμα δουλειά να κάνει και αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αιχμηρά σχόλια προκάλεσε στο Eurogroup αλλά και στην Ευρωβουλή η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για απεμπλοκή από τη λιτότητα στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη σημερινή σύνοδο των ηγετών του Νότου στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα έχει ακόμα δουλειά να κάνει και αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει», σημείωσε δηκτικά ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης διαμήνυσαν στην ελληνική πλευρά να επιταχύνει την υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η λιτότητα έχει μετατραπεί σε άκρως πολιτικοποιημένο όρο στην Ευρώπη, τη στιγμή που στην πραγματικότητα δεν περιγράφει τίποτε άλλο παρά την ανάγκη λήψης μέτρων σε κάποιες χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πει μονομερώς «ότι φτάσαμε στο τέλος τώρα και ξεμπερδέψαμε με αυτό», καθότι αυτό τα στοιχεία του προϋπολογισμού δίνουν μία διαφορετική εικόνα.

Δεν εμποδίζουμε κανέναν να εκφράσει την άποψή του, όμως ως θεσμοί είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την τήρηση όλων των δεσμεύσεων, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Άκρως δηκτικό το σχόλιο επιφύλαξε για τη σύνοδο του Νότου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όταν σοσιαλιστές ηγέτες συναντώνται μεταξύ τους, τις περισσότερος φορές, δεν προκύπτει κάτι έξυπνο», δήλωσε, προσερχόμενος στο Eurogroup, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οξεία επίθεση κατά των κυρίων Ολάντ, Ρέντσι και Τσιπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Έκανε μάλιστα λόγο για συνηθισμένα κόλπα του έλληνα πρωθυπουργού, την ώρα που η Ευρώπη χρειάζεται ενότητα.

Τα αιτήματα της Αθήνας οδηγούν στο πουθενά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει από την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε, δήλωσε ο κ. Βέμπερ κατηγορώντας μάλιστα τους κυρίους Ρέντσι και Ολάντ ότι, με ανευθυνότητα, επιτρέπουν στον έλληνα πρωθυπουργό να τους χειραγωγεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ