ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε εξέλιξη κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ

Η άσκηση με την επωνυμία «Viper Valley 2016» θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

ΚΥΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 14 του μηνός, η διακρατική αεροπορική άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ, με την επωνυμία «Viper Valley 2016», με επίκεντρο την αεροπορική βάση «Ramat David» της ισραηλινής Αεροπορίας. Το πτητικό πρόγραμμα της άσκησης είναι διάρκειας 2 εβδομάδων και περιλαμβάνει την εκτέλεση ημερήσιων και νυκτερινών πτήσεων.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, σημείωσε ότι η άσκηση «Viper Valley 2016» εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και περιλαμβάνει ασκήσεις αέρος – εδάφους και air to air, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ελληνική πλευρά.

Σκοποί της άσκησης είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των συμμετεχουσών αεροπορικών δυνάμεων, κατ’ επέκταση ο τρόπος λειτουργίας στο πεδίο της μάχης, καθώς και η σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 42 άτομα -ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό- με 5 αεροσκάφη F-16 Block 50 (2 F-16C ( μονοθέσιο) και 1 F-16D (διθέσιο) της 341 μοίρας και 1 F-16C και 1 F-16D (της 347 μοίρας) της 111 πτέρυγας Μάχης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ