ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:23
 

Τσίπρας: Επίλυση της διένεξης με τους θεσμούς χωρίς εκβιασμούς

Οι δυο πλευρές οφείλουν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα τονίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την ανάγκη επίλυσης της διένεξης με τους θεσμούς, χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε, και οι δυο πλευρές οφείλουν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

Στo «χαρτί» της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, επεμεινε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη εξεύρεση λύσης σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης το συντομότερο, «για το καλό όλης της Ευρώπης σε μια περίοδο αβεβαιότητας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε -σε απάντηση προφανώς και της αντίδρασης του ΕSM και του Eurogroup- ότι αποτελούν «δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, τα μέτρα στήριξης που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους».

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στα πρωτογενή πλεονάσματα στην ελληνική πρόταση 2,5%+1%.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε ότι πρέπει να αποφασίσει, πρέπει όμως να γνωρίζει ότι «η Ελλάδα είναι Ευρώπη», και άρα, εδώ, υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, και όχι νέα μέτρα.

"Λύση το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο"

Από την πλευρά του, ο Mάρτιν Σουλτς, σε πολύ θετικό κλίμα, όπως μεταφέρουν πηγές της κυβέρνησης, προσέφερε απόλυτη στήριξη στις ελληνικές θέσεις. Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

Ο κ. Σουλτς συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στην πρόταση 2,5%+1%. Εξάλλου, για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ήταν στη γραμμή Μοσκοβισί.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα για τους παραπάνω λόγους, ένα πρόβλημα που, προσέθεσε, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.

«Η Γαλλία αμφισβητεί την απόφαση της αναστολής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας» τόνισε στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πρόεδρος για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

«Προς ΑΚΑ. Ανίδεος είσαι και φαίνεσαι κύριε ...ΑΚΑ.»
CGA  |  19:07

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ο Άντρος είναι στο θέμα της αρχής συμπερίληψης Τ/Κ υποψηφίου ορθός αλλά τραικά λάθος στην επιλογή του ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:25

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X