ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εσωτερικό μνημόνιο Χουλιαράκη: Εντολές λιτότητας στα μέλη κυβέρνησης

Το «μνημόνιο συνεργασίας» θα κληθούν να συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σαφείς εντολές για την αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017 δίνει με μακροσκελή εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαρακης.

Στην εγκύκλιο ενσωματώνεται ένα τετρασέλιδο «μνημόνιο συνεργασίας» το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Οι υπουργοί καλούνται να προσυπογράψουν ότι θα προσχωρούν σε διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση αποκλίσεων, ότι δε θα αναλάβουν καμία νέα υποχρέωσης χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, ενώ καλούνται να υπογράψουν αντίστοιχα μνημόνια και με όλους τους εποπτευόμενους φορείς τους.

Αναλυτικά, τα μέλη της κυβέρνησης υπογράφοντας αναγνωρίζουν ότι:

- Θα εφαρμόζουν «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

-Θα λειτουργούν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

-Δεν θα αναλάβουν κάποια υποχρέωση εάν δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη της.

-Θα υπογράψουν μνημόνια με τους εποπτευόμενους φορείς για την λήψη κάθε πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, όπως η μείωση των εξόδων του φορέα, σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων και

-Θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ