ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κρίση και τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια

Σκάφη του τουρκικού λιμενικού εμποδίζουν τις κινήσεις των ελληνικών σκαφών

Τελευταία ενημέρωση 21.55

Για νέα ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Γιενί Σαφακ αναφέρει ότι το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του τουρκικού λιμενικού για να εμποδίσουν τις κινήσεις των ελληνικών σκαφών.

Η Άγκυρα έχει θέσει σε στάση αναμονής 4 σκάφη τα οποία περιφρουρούν τις βραχονησίδες. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι νωρίτερα στην περιοχή επικράτησε ένταση για δέκα λεπτα.

Υλικό με φωτογραφίες δημοσιεύει η Γιενί Σαφάκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ η Άγκυρα έστειλε στην περιοχή πολεμικό πλοίο το οποίο "περιφρούρησε" για μια ώρα τις βραχονησίδες και στην συνέχεια επέστρεψε στα τουρκικά παράλια.

Με ειρωνικό ύφος προσεγγίζει η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση τις νέες κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης στα Ίμια. Ο αντιπρόεδρος της κοινoβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ενγκίν Αλτάϊ κάνει χαρακτηριστικά λόγο για "τουριστική κρουαζιέρα" αναφερόμενος στην χθεσινή επίσκεψη του επιτελείου του στρατού στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κάλεσμα στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι Kanal 24 το βράδυ της Δευτέρας για να μην επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. 

Νωρίτερα μιλώντας στο ίδιο τουρκικό κανάλι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ δηλώνει τα εξής: «Επαναλάβαμε το αίτημα μας για την επιστροφή (των στρατιωτικών) μετά την πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν προσέγγισε θετικά τα αιτήματα επιστροφής της Τουρκίας. Η Ελλάδα παρέχει καταφύγιο στους αντίπαλους της Τουρκίας. Εμείς ζητούμε την επιστροφή αυτών που δικάζονται. Η Δύση επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση όσους προδίδουν το τουρκικό έθνος. Η Ελλάδα στα λόγια είναι καλή αλλά στην πράξη δεν συμβαίνει το ίδιο. Μέχρι σήμερα ζητήσαμε 50 άτομα όμως δεν μας επέστρεψε ούτε ένα άτομο. Με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου εμποδίζεται η δίκη ατόμων που έπραξαν ένα τόσο μεγάλο αδίκημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ