ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ

Συναντά Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα

Kathimerini.gr

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ.

Αρχικά, ο κ. Καζνέβ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσουν δηλώσεις δύο ώρες μετά.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλικής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει δεκτός στις 14.40 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο επαφών που έχουν εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς. Ωστόσο, στη δεδομένη συγκυρία αποκτά ευρύτερα χαρακτηριστικά, δοθείσης της υποστηρικτικής θέσης των Παρισίων προς την ελληνική κυβέρνηση στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα μια δημόσια τοποθέτηση υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων είναι κάτι περισσότερο από επιθυμητή. Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν και σειρά από ζητήματα που αφορούν την προώθηση επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και το ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για αποκρατικοποιήσεις που δρομολογούνται.

Τέλος, αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της προόδου επί των ζητημάτων διμερούς συνεργασίας που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ κατά την τελευταία επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ